HP'den geri dönüşüm

CHIP Online
05-05-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HP, bu önemli miktardaki elektronik ürün ve malzemeyi 2015 yılı sonuna kadar geri dönüştürecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hp-den-geri-donusum_40149.html

HP, EMEA bölgesindeki müşterilerine baskı alırken çevre üzerinde yarattıkları etkiyi azaltmalarına destek olacak ve HP baskı malzemelerinin kalitelerinden daha fazla faydalanmalarına yardımcı olacak geri dönüşüm çözümlerini genişlettiğini duyurdu.


Daha sürdürülebilir baskı çözümleri alanındaki endüstri liderliğini daha da ileri götüren HP, çevreye etkisi azaltılmış çözümler geliştirme adına üreticiler, bayiler ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli bir çalışma yürütüyor. Söz konusu çözümler ürünlerin üretim ve tasarım süreçlerinden kullanımları ve geri dönüşümlerine kadar geniş bir alanı kapsıyor.


HP Türkiye ve Ortadoğu Çevre Yöneticisi Hande Baloğlu Toker konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Müşterilerimiz çevresel performansları kanıtlanmış, hem kalite hem de güvenilirlik sunan baskı çözümlerini talep ediyor. HP'nin yaklaşımı yenilikçi ve çevre açısından sürdürülebilir ürün tasarımlarıyla başlıyor ve insanların tamamen güvenebilecekleri, hem kolay hem de ücretsiz geri dönüşüm seçenekleri sunmakla devam ediyor."


Şirketin endüstri lideri geri dönüşüm programı olan HP Gezegen Ortakları müşterilerin kullanılmış ve orijinal HP kartuşlarını "kapalı devre" plastik ürünler geri dönüşüm süreci olarak geri dönüştürmelerine olanak tanıyor. Bugüne kadar tüm dünyadaki HP müşterileri bu program aracılığıyla yarım milyardan fazla HP mürekkepli ve LaserJet toner kartuşlarını geri dönüştürmüş bulunuyor.


HP Gezegen Ortakları EMEA bölgesinde yer alan 34 ülkedeki müşteriler için ücretsiz olarak sunuluyor. Katılımın son derece kolay olduğu programa www.hp.com/recycle adresinin ziyaret edilmesi ya da bir HP Yetkili Bayi Toplama merkezinin ziyaret edilmesiyle başlanabiliyor.


EMEA bölgesindeki Staples, Makro, Dixons ve El Corte Ingles gibi bayilerle işbirliği yapan HP, toplama ağını tüm dünyada yaklaşık 9 bin bayi ile genişletmiş bulunuyor.


Tüm Konu: HP'den geri dönüşüm

Kaynak: www.chip.com.tr