HP'den okulda başarı için ipuçları!

CHIP Online
19-10-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğitim nasıl daha eğlenceli hale getirilebilir? İşte ebevenylere yönelik bazı ipuçları ve fazlası!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hp- ... ipuclari_43253.html

HP, yeni Avantajlı Mürekkep programıyla bağlantılı olarak Limerick Üniversitesi'nden Profesör Sarah Moore ile ortak bir çalışma yaptı. Yaş gruplarına göre öğrenme teknikleri ve yardımcı fikirlerden oluşan çalışmadan notları, tatil dönemlerinden sonra çocukların okula adaptasyonunu kolaylaştırmak için ebeveynlere yönelik önerileri de içeriyor.

Baskı alın


Yeni tabletler ve teknolojiler çocuklara içerikle etkileşim kurmaları için ilgi çeken bir yol sunarken araştırma, basılı notlardan öğrenmenin bilgiyi anlamada çok etkili bir süreç olabileceğini gösteriyor:


•Öğrencilerin yüzde 70'inden fazlası basılı kaynaklardan somut olarak not aldıklarında daha iyi çalışma sonuçları elde ediyor


•Öğrenciler öğretici materyallerin içerisine dalarken ya da odaklanırken yeni yollar bulmaya ihtiyaç duyuyorlar ve bu odaklanmaya her zaman ekran üzerinden olanak tanınmıyor


•Basılı materyaller göze daha hoş görünürler. Bu sebeple çalışılacak notların baskısını almak uzun süre bilgisayar ekranına bakmaktan dolayı oluşan göz yorgunluğunun önüne geçmeye yardımcı olabilir.


•Öğrenciler doğrudan bilgisayar ekranından okumaya kıyasıyla notların basılı kopyalarıyla daha rahat hissediyorlar.


• Uzmanlar, ödevleri ya da raporları yazarken yaptığınız işi geliştirmenin en iyi yolunun her taslak ardından baskı almak olduğunu ve kağıt üzerinde düzeltme yapmak olduğunu belirtiyor. Böylelikle yapılan iş de geliştirilebiliyor.


Tüm Konu: HP'den okulda başarı için ipuçları!

Kaynak: www.chip.com.tr