HP ekran kararması

hero111
22-03-2010, 00:26   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
81 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Hp dv6-1238et kullanıcısıyım.Yakklaşık 1 hafta önce vista home premiumdan windows 7 ye geçiş yaptım.Geçişten sonra Gom playerda yaklaşık 40 dklık bir kaç dizi izledim bir sorun yoktu.Fakat aynı günün akşamı yine gom playerda dizi zlerken yaklaşık 10. dkda falan ekran karardı(ama görüntü tamammen gitmedi boyuna çizgiler vardı) ve hoparlörlerden dııızzz diye ses gelmeye başladı.Bilgisayar kilitlendi hiç bir tuş çalışmıyordu.Bilgisayarı kapatıp tekrar açtım,hiç bir sorun olmadan tekrar açıldı.Yine gomda video izlerken aynı süre sonunda tekrar ekran karardı,aynı durum oldu.Böyle bir kaç kere denedim hep aynısı oldu.Ama başka bir işle uğraşırken ekran kararmıyordu.Sorunun gom da olabileceğini düşünüp gomu kaldırdım ve tekrar yükledim.Daha sonra ki denemelerimde hiçbir şey olmadı.Güzel güzel çalışıyordu.3-4 gün böyle gitti bugün sabah internette dolaşırken tekrar aynı şey oldu ve akşam gomda video izlerken bir kere daha oldu.Bu neden olabilir acaba.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

bosluk
22-03-2010, 00:54   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Hımm. Hatalı olabilirim görmeden birşey demek çok güç, ancak aklıma güç koruma özelliği geliyor benim. Dizüstünün prize takılı ve muhakkak Tam Performans (tüm dahili güç ayarları da yüksek performansta elle ayarlanmış biçimde) olduğundan emin olmanızı öneriyorum. Gom Player ayarlarına da detaylıca bir gözatın isterseniz. Ekranı belli bir süre sonra kapatmayla ilgili birşeyler açık olmasın.

Bunun dışında sorun, diğer fikri olacak arkadaşlarımızın önerileri ile düzelmezse alternatif olarak Media Player Classic ya da BS Player ile denersiniz. Her üç oynatıcı da özellik bakımından aman aman bir farka sahip değiller. Geçmiş olsun...

hero111
22-03-2010, 01:13   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
81 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Teşekkür ederim.  İlk başlarda sadece gom da video izlerken oluyordu ama o 3-4 gün aradan sonra  internet sayfasında dolaşırken de başıma geldi bir kere.Güç tasarrufuyla ilgili olabileceğini de düşündüm ama öyle bir durumda bilgisayarı tamamen kilitlemez heralde.Gom da böyle bir şey olunca vlc media player ile denedim sorun çıkmadı.Ama ne zaman kararacağı belli olmuyor.Gomda da her izlememde olmuyor,arada oluyor.