Hp laptop baslatma ekraninda takili kaldi :

flashbis
12-01-2018, 10:08   |  #1  
flashbis avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Laptopta Windows 7 kullaniyorum ve en son sorunsuz sekilde kullanip kapatmistim. 2 saat sonra tekrar actigimda ilk olarak baslangicta su ekran hatasini aldim.

Bu hatadan sonra usb de olan windows 7 yi calistirmak icin BIOS a girip pc yi usb ile calistirmasi icin boot ayarini yaptim, yeniden baslattim.

1. llk once baslangic onarma secenegini denedim sorun duzelmedi.
2. Sonra sistem geri yukleme secenegini denedim sorun duzelmedi.
3. Sonra format atayim dedim....

Her zamanki gibi ilk bu ekrani gectim, hard disk bicimlendirmesi yaptim, sonra sectigim birincil e windows 7 yi kurmaya basladim. Ilk asama gecti ve bilgisayar kendini yeniden baslatti. Bu sefer su ekranla karsilastim ve simdi bir suredir burada takili kalmis durumdayim.

Bu konuyu acmadan once, bu sorunu nasil cozebilirim diye saatlerce arastirdim ve denedigim yontemler;

1. ESC tusu hic bir sekilde StartUp Menu ye baglamiyor, hic bir etki gostermiyor.
2. BIOS a hic bir sekilde girmeme izin vermiyor. Kac kere ilk acilista ard arda, o ekran geldiginde, diger zamanlarda F10 ile baglanmayi denedim, olmadi.
3. F11 ile system recovery i calistirmak istedim, o alanada baglanmadi.
4. 15-30-60 saniye olmak uzere 3 kere farkli zamanlarda bataryasiz ve guc bagdastiricisiz power tusuna basili tuttum kalan tum gucu bosaltip varsiyilan baslangic ayarlarini geri yuklemek icin o da bir etki yapmadi.
5. Hard diski cikarip toz vs varsa diye o alanda temizlik yaptim, baglanti kablosunun tam takili olup olmadigini kontrol edip tekrar denedim, yine olmadi.
6. Bir kac dk, sonra bir kac saat laptop bosta bataryasiz ve guc bagdastiricisiz bekledi, ardindan tekrar denedim, yine bir degisiklik olmuyor.

Ben benim gibi bu sorunu nette yasiyanlarin simdiye dek denedikleri ve kiminde ise yarayan kiminde yaramayan bu yontemleri denedim ama sonuc alamadim. Sizce ne yapabilirim ?

Son Düzenleme: flashbis ~ 12 Ocak 2018 10:13 Neden: