hp laptop kapanma ve açılmama sorunu

z2316
23-06-2021, 14:45   |  #1  
z2316 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2021

Mrb.lar. Benim hp dv6 diz üstü bilgisayarımdaki sorun şöyle: geçen yıl aşırı ısındığı için heatsink compounds zp-360 termal macun alıp işlemciye uyguladım.fanı temizledim ancak ısınma sorun çözülmedi.birkaç defa denedim kalın sürdüm ince sürdüm ama değişen birşey olmadı. asıl sorunsa bir süre sonra pc açıldıktan sonra 3-5 dakka içinde aniden kapanıp yeniden açılması oldu.Bu sorun giderek arttı ve şuan güç düğmesine bastığımda çoğu zaman fanlar çalışıyor caps lock tuşu 1 kere yanıp sönüyor ve ekrana görüntü gelmiyor.15-20 denemede 1 kere açılıyor masa üstüde geliyor ancak hiç bir proğram çalıştırmasamda ısınma olmadan birkaç dakika sonra yine aniden kapanıp açılıyor ve yine ekrana görüntü gelmiyor.

    caps lock un 1 kere yanıp sönmesi işlemci arızası deniyor ama kimisi de anakarttaki bazı küçük devre elemanlarının kısa devre yaptığını söylüyor. eğer kısa devre varsa yada işlemci arızalı ise 20 kerede denesem açılmaması gerekmez mi? işlemci üstündeki soğutucu bakır boruların vidalarından biri yalama ve sıkılmıyor bundanmıdır yoksa fanı çalıştığı halde eskidiği için işlevinimi yitirmiştir yoksa bir yerde temassızlıkmı vardır

badwizard
23-06-2021, 19:41   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Fanlar uzun süre çalıştığı için özelliğini kaybetmez, en fazla tozlanır veya yağı kuruyabilir bu durumda da fan yavaşlar veya anormal derecede gürültü yapar fiziksel olarak farkedilebilir,

makina çok uzun süre çalıştıysa kapasitör arızası olabilir bunu tespit etmek için makinanın diyagramı ve ileri düzeyde elektronik bilgisi gerekir.

gevşek vida ise en büyük sorun gibi görünüyor çünkü işlemci soğutucusunun dengesiz montajlanması ısı transferinin düzgün yapılamaması ani ısı artışı ve sistemin kendisini korumak için kapanmasına yol açar, eğer mümkünse vidayı değiştirmek yada vida yuvasına 90 derece üzeri ısıya dayanıklı plastik vs. bir tel koyarak vidayı sıkılaştırmak sorunu çözebilir.