HP Pavilion AMD ekran kartı geçiş sorunu

uguraktas45
07-09-2013, 12:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

Günlerdir incelemediğim konu kalmadı. Birtürlü çözemediğim büyük bir sorunum var.

HP Pavilion g6-2204st bilgisayarım var. (windows 8) Bilgisayarımın iki ekran kartı var ( Intel hd graphics 4000 ve harici olarak AMD Radeon 7670M ) . Intel tamamen güç tasarrufu için tasarlanmış olan bir ekran kartı. Benim sorunum bilgisayarımın ne yaparsam yapayım herzaman sadece intel ekran kartını kabul etmesi. (oyunlar için amd ekran kartına ihtiyacım var fakat kullanamıyorum )

Denediğim yolları tek tek yazıyorum;

1- AMD ekran kartının sürücüsünü en güncel hale getirdim. Sonuç yok.

2- Masaüstü sağtık ile Catalyst Control Center'dan çalıştırdığımda maksimum performans için manuel olarak programların exe dosyalarını seçtim. Sonuç yok.

3- Bilgisayarım, özellikler, aygıt yöneticisi, görüntü bağdaştırıcılarından intel ekran kartını devre dışı bıraktım. Sonuç yok (ekran kartı yokmuş gibi davranıyor pc)

4- BIOS'tan switchable graphics mode seçeneğini 'fixed' yapmak istedim fakat böyle bir seçenek yok. Yani yine sonuç yok.

Kısacası aklıma gelen heryolu denedim fakat harici ekran kartımı kullanmayı başaramadım. Intel kartıyla ise hiçbir oyunu doğru dürüst kasmadan oynayamıyorum. Çok berbat bir kart oyunlar için.

Bu sorunu nasıl çözebilirim lütfen biri yardımcı olsun.

Son Düzenleme: uguraktas45 ~ 07 Eylül 2013 12:28