HP PAVİLİON DV6196EA KAMERADA SORUN

ozkanim
07-01-2007, 13:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Arkadaşlar 15 aralık 06 da hp pavilion dv6196ea dizüstü bilgisayar aldım.
    1- evde incelediğimde kamera görüntüsünün karanlık olduğunu gördüm, hatta msn de ise çok daha fazla karanlık gösteriyor. bilgisayarın kendisinde kamera ayarı yok, sadece msn de bir kamera ayarı var oda sadece msn de kameralı sohbette etkili oluyor ama yinede bariz bir karanlık görüntü oluyor. msn de kamera ayarlarında AYDINLIK ayarı kullanılabilir değil. diğer tüm ayarlar değiştirilebiliniyor ama aydınlık ayarı kullanılabilir değil.
    2- bilgisayarın içinden 10-15 tane video kılip çıktı ve bu video kliplerde de ses bozukluğu çıktı, seste boğulmalar oluyordu.
    aldığım yere durumu anlattığımda hp ile temasa geçtiler ve kamera için yeni yazılım gönderdiler ve yüklediler ardında bilgisayara sil baştan herşeyi , yani sistemi  baştan yüklediler. yaklaşık bu yarım saat aldı ama hiçbir değişiklik olmadı. içinden çıkan video klipler içinde bana hiçbir cevap veremediler ve bu durum beni çok şaşırttı. çünkü normalde bu bilgisayarlarda böyle bir durum(video kılipler)olmaması gerekiyormuş, arena bilgisayar ve aldığım yer bunu bana söyledi. bilgisayar kutusunun bandını benim gözümün önünde yırttılar( ama alttaki banda bakmadım, arenadan geldiğinde onada bakacağım)
    işin en komik tarafıda ne biliyor musunuz? bil. aldığım yer ve arenada ki sorumlu kişiler kamera konusunda bana şunu dediler; 'bu bilgisayarların özelliği bu, kemeralar böyle gösteriyor. siz tercih ettiniz.'
    ARKADAŞLAR BEN ACİL YARDIM İSTİYORUM... BUNLAR NORMAL ŞEYLER Mİ ?  
                      TEŞEKKÜRLER...

İtacHi_
07-01-2007, 14:09   |  #2  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

YA ŞİMDİ SANA DOĞRU SÖLEMİŞLER.EWT SEN BU LAPTOPU ALIRKEN İYİCE BİR ARAŞTIRMALIYDIN.ORADAKİ ARKADAŞLAR BU AL ŞUNU AL DİYEMEZLER SANA ÇÜNKÜ SATIŞ YERLERİ ONLARIN DEĞİL.YA SEN Bİ HP SİTESİNE GİRİP BİR BAK BAKALIM HİÇ KAMERAYLA İLGİLİ BİR PROGRAM SUNLMUŞMU DİYE.BİDE DEMİŞSİN Kİ 10 15 TANE VİDEO ÇIKTI DEMİŞSİN.BU NORMAL BİR DURUM DEĞİL (EĞER 2. EL DEĞİLSWE TABİİ)EWT BU İLGİNÇ BİR DURUM.NASIL İÇERİKLİ VİDEOLAR ACABA BUNLAR ÖĞRENMEK İSTİYORUM.

index
07-01-2007, 17:46   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Selam. notebookda herhangi bir sorun oldugunu zanletmiorum. driver kaynaklı olabilir. ancak içerisinden videolar çıktı ise aldıgın firma ile görüşerek yenisi ile değişimini talep etmelisin. ve cihazınla ilgili (212) 4440307 hp tuketici ürün destek hattından destek alabilirsin. bence öncelikle destek hattını arayarak kendilerinden bilgi al. kolay gelsin.

sakko3
12-01-2007, 15:42   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Dostum bende aynı pavilion 6196ea modelini aldım bende de aynı sorun var.Kameraları boyle..zaten iyice kıl kaptım bu HP ye.. Aldıgım gun geri gonderdim.On kısmından ince bir cızırtı geliyor(sessiz ortamda belli oluyor)..Senin laptop dan da boyle bir ses geliyor mu? Bana bilgi verebilirsen sevinirim.

evrenugre
13-01-2007, 01:18   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

selam arkadaşlar bende dv6196 modelini düşünenlerdenim fiyatına göre prfms.güzel daha öncede aynı özelliklere sahip dv780ea kullanmıştım.
ama bu yazılanlar miğdemi bulandırdı öncelikle sıfır bir pc nin içerisinde videoların cıkması (tanıtım videoları ve demo)lar hariç.
bu o pcnin kullanılmış olması demektirki belkide yasadığın problemler yüzünden iade edilmiş düşüncesi akıllar geliyo
kamera hakkında bi bilgim yok ama arastırmalarıma göre diğer yeni pavilion web cam larında bi problem olmadığı aksine çok güzel olduğuydu.

ve ses meselesi genelde öyle cızırtılar hdd üzerinden gelir özelliklede AC Adeptörüne takılıyken bu ses normaldir ama çok abartılı olmamak kaydıyla ve bu sesler sadece cpu nun hdd üzerinde yaptığı işlemler sırasında gelir daima değil.
arkadaşlarım şu anki durumlarınıda anlatırlarsa sevinirim
hatta farklı kullanıcılardanda yorumlar bekliyoruz bu cihaz için TEŞEKKÜRLER

sakko3
13-01-2007, 17:24   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Dostum ben bu pc den sonra pavilion un 17"lik olanını almayı dusunuyorum.(dv6196ea ile aynı sadece 240 gb hdd var).Acaba onda da aynı web cam sorunu varmıdır.Alan birisi var mı acaba....Hayırlı Çalışmalar Herkese.....

evrenugre
14-01-2007, 00:45   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

17' hangi model o grafik kartı N GO7600 Olanmı???

ozkanim
15-01-2007, 09:36   |  #8  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

evet bu cızıltı  benim bilgisayarda da var. ama bu ses normal değil mi? ayrıca arkadaşlara şunuda söylemek isterim ki; bu 6196ea ların fiyatının ucuz olduğunu söyleyenler var, lütfen almadan önce kamerayı kontrol edin... ben bilgisayarı ____BİMEKS____ten aldım ve 6. gün değiştirmeye gittim fakat  değiştirmediler. tüketici hakları koruma derneğine bugün başvuruyorum. ayrıca www.sikayetimvar.com a da bu terbiyesizlikleri yazdım. arkadaşlar sorun yaşayanlar birlik olalım ve bunu internet ortamından bütün forum sitelerindeki insanlara duyuralım... emeğinize sahip çıkın...

sakko3
15-01-2007, 20:50   |  #9  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Evet Hocam go7600 olan ;)

  Demek Sende de aynı ses sorunu var arkadasım.Acıkcası benim HP lere karsı antipatim olustu.HErseyi sorun gibi sanki yoksa bana mı oyle geliyor -şanssızmıyım acaba- ...Sikayet konusunda İst HP yetkililerine mail attım zaten bu ne biçim iş diye..

  Cızırtı HDD nin oldugu kısımdan (sessiz ortamda,baş şişirici şekilde)geliyordu. Bütün serilerinde geliyor dediler,hapörlörunden felan ben inanmadım.Çünkü Hapörlör kısmından gelmiyor,ses kapattığım halde geliyor...Benim eski DATRON cxa dan bile ole gıcık ses gelmiyor:)

elektro
19-01-2007, 14:46   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

herkese merhaba bende bimeksten Hp pavilion 6196ea modelini aldım ama aldığım ilk ay sorun üstüne sorun yaşadım,bu platforma ilk kez yazıyorum ve yeniyim istedim ki dizüstü almayı düşünenler almadan önce alanların yaşadığı problemleri görüp zorluklarla kazandığımız onca parayı çar çöp etmesin..kesinlikle ve kesinlikle hp teknik kısmındaki çalışanlar hiçbir sorunu dinlemiyor(dinlemiş gibi yapıyor ve sorunu birbirlerine aktarıyor)HP ALMANIZI KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM..size bunun kin veya nefrete dayalı bir tavsiye olmadığını hp ile aramda geçen yazışmları ve hp çalışanlarının hassasiyet nnoktasında ne kadar sorunlu davrandıklarını ve ürünlerinin arkasında durmadıklarını aktaracam..sorun yaşayan arkadaşlar lütfen benimle irtibata geçsin ve dava açalım ben tek başıma veya çoklu olarak kesinlikle dava yolundayım çünkü çözümsüzlük üretme adına eğitim almış diksiyonu düzgün ama teknik anlamda inicir çekirdeğinin hacmine katkısı olmayan bir servis hzmetine anca bu yapılır...dostlar eğer ki para ödeyip bir ürün satın alıyorsak ve sorun yaşıyorsak bunu kendi aramızda pekiştirdikten sonra yasal kanallara aktarmak gerekiyor..mail:analgezic@hotmail.com

evrenugre
22-01-2007, 10:52   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

merhaba arkadaslarım hp nin sorumsuz ve iş bitirememe özelliğine katılıyorum.Fakat neden böyle oldu bilmiyorum bundan 1.5 yıl önceye kadar hersey mükemmeldi ben 1 sorun bile yasamadım yasadıgım sorunlarda hep benim hattamdı ve bu hataları onarım servisi benim hatam ve ciddi maliyetlere karşı ücretsiz onardı sorunsuz ama şimdi dönüp baktığımda özelliklede bu yeni kasa pavilionlarda sınırsız sorunlar var web cam hdd cd dvd rom grafik kartları daha neler neler duyuoruz benim size tavsiyem core 2 duo larmış web cam'ler miş boş verin bulabiliyorsanız internetten araştırın bi onceki kasa modellerini kullanın diğer pclerden daha fazla performans ve sorunsuz kullanacagınızı garanti edebilirim.BEN yeniden arastırdım su anda DV5000serisinden EW780EA  kullanıyorum güzel tavsiye ederim.
yasal olaylara gelince bilmiyen arkadaşlar için çok komik ama gercek bişey söyleyecegim HPnin ürettiği pavilion serisi gerek deskop gerek notebook bunların başka bi birim oldugu aslında HP yardım ve destek adı altında başaka bi ekibin bu işle ilgilendiği.
yani normalde 30 iş günüdür Hp de ama iş paviliona bu 60 iş günü yani 78 gündür çok komik ve sacma ama böyle.
YENİDEN ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM HP YENİ KASA MODELLRİNDEN UZAK DURUN İSTERSE 1000$'a 4 cekirdekli işlemci üretsin eski bi önceki gry kasaları ve özelliklerini tercih edin öyleki o seridede çok güclü özellikli pc ler var core duo 2.00 GhZ 2048 ram 256 - 512 nVİDİA grafik kartları emin olun tüm ihtiyacınızı görür 10 dolarada bi web cam aalırsınız
unutmayın ne kadar çok kombinasyon o kadar kargasa

herkeze kolay gelsin

haydo35
29-01-2007, 00:19   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

merhaba arkadaslar, bende hp pavilion 6196 ea981 modelini satın almıs bulunmaktayım, sorunlarımız hep aynı olsa gerek :) benim kameramla cok bir sıkıntım yok. ancak kardeşime aldıgım 2085 modelinde ozkanım adlı dostun yasadıgı sorun var. karanlık fazla işe yaramayan bir web cam. bizde cihazlarımızı yeni aldık ve yazılımsal oldugunu düşünüyorduk. ancak yazılım değişmesine karsın arkadasımızın sorunu halledilememiş. şimdi farklı seyler düşünmeye basladım :) şimdi benim sorumuma gelelim. benimde cihazımın içinden o duymaktan nefret ettiğim ciyaklama sesi geliyo yada hardiski birisi çiziyormus gibi cıkan o ses :) aldıgım yerle görüştüm ve genel bir sorun oldugunu hp şirketinin bunu arıza olarak kabul etmediğini söylediler. yani cihazı hpye gönderen arkadasımızın sorunun hallolacagını sanmıyorum. benim daha önce basımdan gecen olayla birlikte kısa bişiy paylaşmak istiyorum. bu benim 3. notebookum. 1.si calındı :) ikincisii arızaa yaptı hp 30 iş gününde tamir edemedi ve bana fatura bedeli üzerinden nakit ödeme yaptılar ve cok kısa bir sürede bende bu cihazı aldım. almamın nedeniyde budur. satıs sonrası müşteri memnuniyetinin iyi olması. suna gelicem hpnin üst makamı sayılacak bir sahsa, (daha önce para iadesinde dialogta oldugum)  mail gönderdim. bu cızırtı sesiyle ilgili ve eminim ilgeneceklerdir. cvp aldıgımda foruma yazıcam şimdiden ii günler herkeze

ozkanim
29-01-2007, 13:06   |  #13  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

arkadaşlar biz bir site kuruyoruz, hp nin düzanbazlığını tüm türkiyeye ve abd deki genel merkezine duyurmak için. bu 6196ea larda çok ciddi bir sorun olan bios güncellemeleri yapılmamış. siz bunu sadece bilgisayarınız bozulduğunda şansınız varsa anlayabilirsiniz.
   ''ozkanim@hotmail.com''   a  adınızı soyadınızı bilgisayarınızın seri numarasını , nereden aldığınızı ve bilgisayardaki yada teknik servisteki sorununuzu açık net olarak yazarak bana gönderin lütfen. ''www.hpmagdurlari.com''  üzerinden bir broblemle karşılaşmazsak yayına başlayacağız...
   bu sömürüye bir son verelim...

ykpinar
01-02-2007, 15:31   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

merhaba arkadaşlar bende Aralık 20 de bir Hp Pavilion aldım (almaz olaydım). DV 6185 EA modeli

Hdd süreki ama sürekli ses veriyor. Saat gibi tık tık ses geliyor. Klavye altından ince bir tizzz sesi geliyor. Kamera iyi görünütü vermiyor ya çok parlak ya çok karanlık. Performansı eski laptobum Arçelik 1.5 Centrinoya göre sanki fazla bir fark yok; normal uygulamalarda core 2 duo hissedemiyorsun. Sadece oyunlarda.

açıkcası bende rahatsızım bu üründen. yukarıdaki site kurulursa sponsor olarak hosting verebilirim...

teşekkürler. Herkese HPsiz günler..

ozkanim
01-02-2007, 17:38   |  #15  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

www.hpmagdurlari.tr.cx
site tamamdır arkadaşım. şu sahtekarlara gününü gösterelim....

ozkanim
01-02-2007, 17:53   |  #16  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

sizi duyarlı olmaya, birlik olmaya davet ediyorum... lütfen ingilizce bilenler yazdıkları metinleri bu adresle birlikte ABD deki hp genel merkezine göndermeyide unutmasınlar. sevgiyle kalın...

selim_tugba
02-03-2007, 18:38   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ARADAŞLAR BENDE HP 6196EA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖZELLİK 2HZ VE 2GB BELLEK VAR NASIL BİR BİLGİSAYAR KULLANANLAR VAR SA MESAJ ATSIN

arzum5
30-07-2007, 00:29   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007
sakko3
Dostum bende aynı pavilion 6196ea modelini aldım bende de aynı sorun var.Kameraları boyle..zaten iyice kıl kaptım bu HP ye.. Aldıgım gun geri gonderdim.On kısmından ince bir cızırtı geliyor(sessiz ortamda belli oluyor)..Senin laptop dan da boyle bir ses geliyor mu? Bana bilgi verebilirsen sevinirim.