hp pavillion dv6000 siyah ekranda kalıy

HPQ-User
04-09-2009, 19:33   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

yunus sormuş:
lisanslı vista ile birlikte gelmişti makinam ancak 1 hafta önce aniden kapandı ve birdahada açamadım. açılışta bikaç kere ses çıkartıyor ve ekrana hiçbir görüntü gelmiyor ancak bi süre daha işlem yapıyor gibi gözüküyor işlemci ışığı yanıp sönüyor. ramleri söküp temizlememi söyledi bi arkadaşım söktüm temizledim hiçbir değişiklik olmadı .  geçen gün bi kez daha açtım bi anda açıldı oh dedim sorun yok sonra yeniden başlattığımda gene aynı sorun ve birdahada açılmadı. ram kendi kendine bozulabilirmi. acaba sorun sadece ramlerimdemi. vista cd sini takıyorum çok uzun bir süre cd yi okuyor ilem yapıyor ancak ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. bu aleti bana getiren arkadaş yanında orjinal adaptorunu getirmemişti bende gidip ayarlanabilir adaptor aldım bilgisayarın arkasında yazan wat a göre ayarladım  ilk günden beri o şekilde kullanıyordum  2 sene oldu nerdeyse acaba adaptormu zarar verdi bilemiyorum. aletin içini açtığım için garanti kapsamı dışında kaldı sanırım o yüzden de servise götürmedim. normal olarakta servise verip şu dönemde bi kaçyüz lira tamir masrafına ayıramam.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
HP PAVİLİON DV6000

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; Media Center PC 3.0; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; InfoPath.2; AskTB5.5)

Süleyman.
04-09-2009, 22:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Sorununuz servisin çözebileceği bir soruna benziyor. Deneyerek tespit edilmesi lazım. Rem, sabit disk, anakart sorunlu olabilir.

sercan
05-09-2009, 00:05   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Sorununuz ekran kartında olabilir kuzenimin bi tanıdığınında başına aynı sorun gelmişti sağlam bi notebook servisine sorduk ekran kartı cipi yanmış olabilir dedi isterseniz ekran kartınızı bi konrol ettirin. Sorun ondan da kaynaklanıyor olabilir.

Mustafa@PC
05-09-2009, 00:16   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

O seslerin anlamı var :

https://www.chip.com.tr/forum/pc- ... geliyor_t61465.html

sailor1974
17-11-2009, 05:53   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

yunus kardeş merhaba.sercan kardeşim haklı.ama kartın yanık değil.yanık olsa ötmez makina.sorunun ram değil.aynı sorun bende de oldu ve çözdüm sorunu.kendin halledebilirsin.
sorunun anakart üzerinde bulunan NVİDİA ekran kartı chip inden yada çevresindeki smd lerden kaynaklanıyor.bu sorunu şu şekilde çözebilirsin.
anakartın üzerinde bulunan nvidia chipsetini ve çevresini zarar vermeyecek şekilde chip sökmede kullanılan ısıtıcı fön cihazı ile iyice ısıtman gerekiyor.Chipsetinde yada çevresinde temas sorunu var.aslında ekran kartın çalışıyor ancak anakartın göremediği için ötme sesi alıyosun.söylediğim yerleri bu fön makinası ile sürekli gezdirerek ısıt.daha sonra iyice soğumasını bekle.iyice soğuduktan sonra yarım montaj yapıp ekrana görüntü gelip gelmediğine bak.geldiyse iş tamamdır gelmediyse işlemi anakarta zarar vermeyecek şekilde tekrar et düzelir.ben bu şekilde hallettim.
eğer bu fön makinası sen de yok ise cep telefonu tamiri yapan bir yere götür onlarda vardır.
ama dikkat et anakart iyice soğusun sonra topla.
birde cpu fanını sürekli çalışır halde tutan program hp nin sitesinde var yada bios update.faydası olur bundan sonrası için.
servise verme kesinlikle bu senin kendi halledebileceğin bir onarımdır.zaten servisleri o kadar süper ki inan onlarda bilmezler bunu.anakart deiştirirler oda şansın var ise 2 ay da gelir sana.
üzülme mutlaka düzelir doğru yapar isen bu işlemi.ben bu şekilde çözdüm.kolay gelsin

uchuk
08-12-2009, 14:19   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Arkadaşlar benimde aynı tip sorunum var. ilk başta wireless gidip gelmeye başladı,sonra notebook arada açılmamaya başladı derken birgün hiç açılmadı tamamen siyah ekranda kalıyor. HP yazısı bile gelmiyor,ne ses var nede başka bişey açtıktan sonra işlem yapmaya çalışıyor bir süre sonra kendini resliyor tekrar tekrar aynı şeyi yapıyor. sizce sorun aynı nedenden mi kaynaklanıyor?

Ferhat10
19-10-2011, 18:51   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Merhabalar
Oncelikle benim de bir dv6000 kurbani oldugumu soyleyeyim (acinizi paylasiyorum).
Benim sorunum digerleri gibi direk olarak VGA chip (ekran karti cipi) olarak baslamadi. Benim laptop`im ilk olarak wireless arizasi olarak basladi batarya sorunu (dayanma suresi asiri kisaldi ve hala devam ediyor) olarak devam etti ve en sonunda ben de ayni VGA sorununu yasadim ancak VGA sorununu yasamaya baslamadan once bir bilgisayar tamircisine yollandi ve geldiginde bu haldeydi. Ardindan (emin degilim) HP`ye yolladim ve anakart`in degismesi gerektigini soylediler diger arkadasin soyledigi gibi onlarinda olaydan haberi yok bence, ve yuksek fiyattan oturu vazgectik. Sonra daha iyi bilgisayar tamircilerine yolladim ve onlar en azindan (bazilari) ekran karti oldugunu anladi tabi onlar da Ankara`daki veya Istanbul`daki ana bayilerine yollayarak. Ancak onlar da ekran kartinin degismesi gerektigini soyledi ve HP`den daha uygun bir fiyat teklif ettiler ve kabul ettim. Bilgisayari yapmislardi ve tekrar ayni arizayi cikaracagini, en kisa zamanda elden cikarmami tavsiye ettiler. Satmadim ama bir sure kullandiktan sonra ayni sorunla karsilastim ve buradaki konuya rastladim ve arkadasin bahsetti seyi bir sac kurutma makinasiyla bir cok kez denedim ama basarisiz oldum -belki ben beceremedim- ve artik umidi kesmistim. 1 sene bosta bekledikten sonra bir gun YouTube`da sorunuma cozum arayinca cok fazla cozum videosuyla karsilastim -megersem yabancilar isin kitabini yazmis-. YouTube`daki karsilastigim videolarin hepsinde ya uzun sure cakmakla ya da isi tabancasi ile 385 C derecede 8-9 dakika ekran karti cipine kadar bilgisayari parcalayip direk olarak isi veriyorlardi cakmakta ayni sekilde direk olarak chip uzerineydi. Ben isi tabancasi (aletin ismi farkli bi sey olabilir) bulamadigim icin cakmakla yapmayi denedim. Ancak milyoncudan alinan roket cakmak yabancilardaki kadar kaliteli degildi belli isidan sonra cakmak tutulamaz hale geldi. Yani yine husran yine husran hic bir yol ise yaramadi. En sonunda buradaki adreste "mehmet24a" isimli bir kullanici cok guzel bi cozum bulmus ve sonunda bu ise yaradi.

Cozum:
Benim size verdigim linkteki yontemi uyguladim tek farki ben isitmak icin 1-2 saat yerine aksam isitmaya birakip sabah bilgisayari kapattim ve yaklasik 10 saat bilgisayari hic ellemedim ve yeteri kadar soguyup calisti. Yapmaniz gerekenler:
1-Bilgisayari bir battaniyeli bir yatagin ustune koyun veya ona benzer bir yere
2-Bilgisayarin ekran karti faninin(bilgisayarin power butonunun hemen alti) cikislarini bir havlut kagit gibi bir seyle iyice kapatin isterseniz kagidi bantlayan isterseniz kagida guzel bir dayanak sistemi kurun.
3-Bilgisayari baslatin ve en az 45 dakika acik kalmasini saglayan eger daha kisa bir surede kapanirsa sogumasini bekledikten sonra uygulayin ve bilmenizi isterim tek seferde olmayabilir ben 2.seferde yaptim ama bir dahaki acilista yine basa sardi. Bende yatmadan once bilgisayari acik biraktim ve sabaha (sizde de hala acik kalabilir) kapattim. Ardindan yaklasik 10 saat kapali kaldi ve geldigimde calisti.
Bu yorumuda o ilk denemeden yaziyorum bir dahaki acilista calismayabilir emin degilim.
Bu sorun bu serinin tamaminda var ve bildigim tum hp pavilion laptoplarda asiri isinma sorunu var.
Bu arada kontrol testlerinizi yaparken yatak uzerinde yapmayin.
Sonuc olarak buna uzun vadeli bir cozum yok ama bu laptopu tamir ettikten sonra kullanmaya devam etmek istiyorsaniz fanli notebook istasyonu (laptop sogutucu) sart ve fanin ekran kartini hedef almasinda fayda var.
Buradaki cozum bilgisayarinizin diger parcalarinada zarar verme ihtimali var bu yuzden hic bir sorumluluk kabul etmiyor ve bu riski bilmenizi istiyorum.
Eger tereddut ediyorsaniz genis bir arastirma yapmalisiniz.
Faydali olmasi dilegiyle...

Ferhat10 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 3 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
rhadamantys1907
20-10-2011, 22:04   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Merhabalar simdiden vereceginiz cvplar icin tesekkurler.
 Son birkac gundur Acer marka dizustunu actigimda acer ve windows yazilari ciktiktan sonra ekrarim karariyor. Bazen belli bir sure bekledikten sonra hicbirsey yapmasamda ekran geliyor ve aksama kadar normal calisiyor ( o siradada kaspersky virus programi calisiyor ve islemler zayifliyor taki virus var uyarisi gelene kadar ondan sonra laptop super calisiyor ) yada uzun sure ugrasiyorum ekrani tekrar getirebilmek icin Ctrl+alt+del yaptigim zaman ekran geliyor yapmak istedigim seyi sectikden sonra tekrar gidiyor ekran acaba problemim virus programindanmi kaynaklaniyor.

piranaerdem
28-12-2011, 10:58   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

ferhat10 abi Allah ne muradın varsa versin.. Allah razı olsun abi ya beni büyük bi dertten kurtardın.. tamircilere götürdüm hiçbiri anlamadı.. kimisi hdd yanmış dedi kimisi monitörden olabilir kimiside ekran kartındandır dedi.. hasılıkelam herbiri farklı bişeyler söyledi.. servise göndermemiz gerek dediler.. oda en az 150 200 tl masraf gidermiş.. bende kalktım en sonunda dediğin yöntemi uyguladım .. bilgisayarı hava almayacağı şekilde önce bi gömlekle sonrada battaniye ile sardım.. bilgisayar ısıdan kendini kapattı.. açtım baktım düzeldi..kapatıp tekrar açtım baktım aynı sorun.. daha sonra yine sardım ve bilgisayar gene ısıdan kendini kapatıncaya kadar bekledim.. bu kez oldu.. benim bilgisayar bide sürekli resetliyodu kendini.. en fazla 2-3 dk ekran vermeye çalışıyordu sonra açamayınca resetliyodu.. tekrar tekrar.. ben bi şekilde sürekli çalışır duruma getirdim.. ve o şekilde uygulamayı yaptım.. herkese de tavsiyem sorununuzu olabildiğince araştırın.. sizin yapabileceğiniz birşeyler mutlaka vardır.. Çok sağolun çok teşekkür ederim.. Allah razı olsun..

creag_62
08-11-2013, 00:31   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007
Alıntı: Ferhat10  
Merhabalar
Oncelikle benim de bir dv6000 kurbani oldugumu soyleyeyim (acinizi paylasiyorum).
Benim sorunum digerleri gibi direk olarak VGA chip (ekran karti cipi) olarak baslamadi. Benim laptop`im ilk olarak wireless arizasi olarak basladi batarya sorunu (dayanma suresi asiri kisaldi ve hala devam ediyor) olarak devam etti ve en sonunda ben de ayni VGA sorununu yasadim ancak VGA sorununu yasamaya baslamadan once bir bilgisayar tamircisine yollandi ve geldiginde bu haldeydi. Ardindan (emin degilim) HP`ye yolladim ve anakart`in degismesi gerektigini soylediler diger arkadasin soyledigi gibi onlarinda olaydan haberi yok bence, ve yuksek fiyattan oturu vazgectik. Sonra daha iyi bilgisayar tamircilerine yolladim ve onlar en azindan (bazilari) ekran karti oldugunu anladi tabi onlar da Ankara`daki veya Istanbul`daki ana bayilerine yollayarak. Ancak onlar da ekran kartinin degismesi gerektigini soyledi ve HP`den daha uygun bir fiyat teklif ettiler ve kabul ettim. Bilgisayari yapmislardi ve tekrar ayni arizayi cikaracagini, en kisa zamanda elden cikarmami tavsiye ettiler. Satmadim ama bir sure kullandiktan sonra ayni sorunla karsilastim ve buradaki konuya rastladim ve arkadasin bahsetti seyi bir sac kurutma makinasiyla bir cok kez denedim ama basarisiz oldum -belki ben beceremedim- ve artik umidi kesmistim. 1 sene bosta bekledikten sonra bir gun YouTube`da sorunuma cozum arayinca cok fazla cozum videosuyla karsilastim -megersem yabancilar isin kitabini yazmis-. YouTube`daki karsilastigim videolarin hepsinde ya uzun sure cakmakla ya da isi tabancasi ile 385 C derecede 8-9 dakika ekran karti cipine kadar bilgisayari parcalayip direk olarak isi veriyorlardi cakmakta ayni sekilde direk olarak chip uzerineydi. Ben isi tabancasi (aletin ismi farkli bi sey olabilir) bulamadigim icin cakmakla yapmayi denedim. Ancak milyoncudan alinan roket cakmak yabancilardaki kadar kaliteli degildi belli isidan sonra cakmak tutulamaz hale geldi. Yani yine husran yine husran hic bir yol ise yaramadi. En sonunda buradaki adreste "mehmet24a" isimli bir kullanici cok guzel bi cozum bulmus ve sonunda bu ise yaradi.

Cozum:
Benim size verdigim linkteki yontemi uyguladim tek farki ben isitmak icin 1-2 saat yerine aksam isitmaya birakip sabah bilgisayari kapattim ve yaklasik 10 saat bilgisayari hic ellemedim ve yeteri kadar soguyup calisti. Yapmaniz gerekenler:
1-Bilgisayari bir battaniyeli bir yatagin ustune koyun veya ona benzer bir yere
2-Bilgisayarin ekran karti faninin(bilgisayarin power butonunun hemen alti) cikislarini bir havlut kagit gibi bir seyle iyice kapatin isterseniz kagidi bantlayan isterseniz kagida guzel bir dayanak sistemi kurun.
3-Bilgisayari baslatin ve en az 45 dakika acik kalmasini saglayan eger daha kisa bir surede kapanirsa sogumasini bekledikten sonra uygulayin ve bilmenizi isterim tek seferde olmayabilir ben 2.seferde yaptim ama bir dahaki acilista yine basa sardi. Bende yatmadan once bilgisayari acik biraktim ve sabaha (sizde de hala acik kalabilir) kapattim. Ardindan yaklasik 10 saat kapali kaldi ve geldigimde calisti.
Bu yorumuda o ilk denemeden yaziyorum bir dahaki acilista calismayabilir emin degilim.
Bu sorun bu serinin tamaminda var ve bildigim tum hp pavilion laptoplarda asiri isinma sorunu var.
Bu arada kontrol testlerinizi yaparken yatak uzerinde yapmayin.
Sonuc olarak buna uzun vadeli bir cozum yok ama bu laptopu tamir ettikten sonra kullanmaya devam etmek istiyorsaniz fanli notebook istasyonu (laptop sogutucu) sart ve fanin ekran kartini hedef almasinda fayda var.
Buradaki cozum bilgisayarinizin diger parcalarinada zarar verme ihtimali var bu yuzden hic bir sorumluluk kabul etmiyor ve bu riski bilmenizi istiyorum.
Eger tereddut ediyorsaniz genis bir arastirma yapmalisiniz.
Faydali olmasi dilegiyle...

 Arkadaşlar bu sistemi denedim ve başarılı oldum.. Teşekkürler Ferhat10

Akşam normal kapattığım bilgisayarım sabah açılmadı açıyorum güç var ses var fakat görüntü yok ekran simsiyah hp servisine götürdüm. Garanti dışı olduğunu anakarttan kaynaklandığını ve 600 tl yapılabileceğini söylediler yaptırmadım geri aldım bir başka yere danıştım 250 TL denildi tam umudu kesmiş yaptırmaya götürecekken bir araştırma yaptım ve yukarıda yazılanları kaynağı inceledim bilgisayarı normal şekilde açtım ve çalışır halde kapağı kapayarak battaniyeye sardım ve ısınacak şekilde üstünü kapadım. 1 saat sonra geldim baktım cihaz aşırı ısınmadan ve pil bitiminden kapanmış olsa gerek ki çok fena bir ısınma var el vurulmuyor. sonra biraz çekinerek ve birazda kısmet diyerek açtım oda ne sanki 600 TL istenen arazlı bilgisayar o değilmiş gibi normal çalışıyor. ilk işim hemen bilgisayarı açarak buraya girip yorum yazmak oldu. Yani internet te her şey mevcut biraz sabır biraz risk ve bolca şans ile her şey mümkün... :) bu arada bu problemin tüm g6 serilerinde olduğu söyleniyor ayrıca bu şekilde tam bir onarım değil geçici bir kurtarma olduğu söyleniyor bakalım ne kadar idare edecek O zamana kadar  #yaşasınbattaniyeyöntemi  #nehalinvarsagörhpservisi #anakartevinyıkılsın #internethayatkurtarır

Son Düzenleme: creag_62 ~ 08 Kasım 2013 00:37
creag_62 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
AyşeK1
11-02-2014, 14:19   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

Çok teşekkürler önce olmaz demiştim ama yine de denemedim dememek için yaptım ve düzeldi sessiz bir şekilde çalışıyor şu anda =))

ata___kan
23-02-2015, 13:57   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2015
Alıntı: Ferhat10  
Merhabalar
Oncelikle benim de bir dv6000 kurbani oldugumu soyleyeyim (acinizi paylasiyorum).
Benim sorunum digerleri gibi direk olarak VGA chip (ekran karti cipi) olarak baslamadi. Benim laptop`im ilk olarak wireless arizasi olarak basladi batarya sorunu (dayanma suresi asiri kisaldi ve hala devam ediyor) olarak devam etti ve en sonunda ben de ayni VGA sorununu yasadim ancak VGA sorununu yasamaya baslamadan once bir bilgisayar tamircisine yollandi ve geldiginde bu haldeydi. Ardindan (emin degilim) HP`ye yolladim ve anakart`in degismesi gerektigini soylediler diger arkadasin soyledigi gibi onlarinda olaydan haberi yok bence, ve yuksek fiyattan oturu vazgectik. Sonra daha iyi bilgisayar tamircilerine yolladim ve onlar en azindan (bazilari) ekran karti oldugunu anladi tabi onlar da Ankara`daki veya Istanbul`daki ana bayilerine yollayarak. Ancak onlar da ekran kartinin degismesi gerektigini soyledi ve HP`den daha uygun bir fiyat teklif ettiler ve kabul ettim. Bilgisayari yapmislardi ve tekrar ayni arizayi cikaracagini, en kisa zamanda elden cikarmami tavsiye ettiler. Satmadim ama bir sure kullandiktan sonra ayni sorunla karsilastim ve buradaki konuya rastladim ve arkadasin bahsetti seyi bir sac kurutma makinasiyla bir cok kez denedim ama basarisiz oldum -belki ben beceremedim- ve artik umidi kesmistim. 1 sene bosta bekledikten sonra bir gun YouTube`da sorunuma cozum arayinca cok fazla cozum videosuyla karsilastim -megersem yabancilar isin kitabini yazmis-. YouTube`daki karsilastigim videolarin hepsinde ya uzun sure cakmakla ya da isi tabancasi ile 385 C derecede 8-9 dakika ekran karti cipine kadar bilgisayari parcalayip direk olarak isi veriyorlardi cakmakta ayni sekilde direk olarak chip uzerineydi. Ben isi tabancasi (aletin ismi farkli bi sey olabilir) bulamadigim icin cakmakla yapmayi denedim. Ancak milyoncudan alinan roket cakmak yabancilardaki kadar kaliteli degildi belli isidan sonra cakmak tutulamaz hale geldi. Yani yine husran yine husran hic bir yol ise yaramadi. En sonunda buradaki adreste "mehmet24a" isimli bir kullanici cok guzel bi cozum bulmus ve sonunda bu ise yaradi.

Cozum:
Benim size verdigim linkteki yontemi uyguladim tek farki ben isitmak icin 1-2 saat yerine aksam isitmaya birakip sabah bilgisayari kapattim ve yaklasik 10 saat bilgisayari hic ellemedim ve yeteri kadar soguyup calisti. Yapmaniz gerekenler:
1-Bilgisayari bir battaniyeli bir yatagin ustune koyun veya ona benzer bir yere
2-Bilgisayarin ekran karti faninin(bilgisayarin power butonunun hemen alti) cikislarini bir havlut kagit gibi bir seyle iyice kapatin isterseniz kagidi bantlayan isterseniz kagida guzel bir dayanak sistemi kurun.
3-Bilgisayari baslatin ve en az 45 dakika acik kalmasini saglayan eger daha kisa bir surede kapanirsa sogumasini bekledikten sonra uygulayin ve bilmenizi isterim tek seferde olmayabilir ben 2.seferde yaptim ama bir dahaki acilista yine basa sardi. Bende yatmadan once bilgisayari acik biraktim ve sabaha (sizde de hala acik kalabilir) kapattim. Ardindan yaklasik 10 saat kapali kaldi ve geldigimde calisti.
Bu yorumuda o ilk denemeden yaziyorum bir dahaki acilista calismayabilir emin degilim.
Bu sorun bu serinin tamaminda var ve bildigim tum hp pavilion laptoplarda asiri isinma sorunu var.
Bu arada kontrol testlerinizi yaparken yatak uzerinde yapmayin.
Sonuc olarak buna uzun vadeli bir cozum yok ama bu laptopu tamir ettikten sonra kullanmaya devam etmek istiyorsaniz fanli notebook istasyonu (laptop sogutucu) sart ve fanin ekran kartini hedef almasinda fayda var.
Buradaki cozum bilgisayarinizin diger parcalarinada zarar verme ihtimali var bu yuzden hic bir sorumluluk kabul etmiyor ve bu riski bilmenizi istiyorum.
Eger tereddut ediyorsaniz genis bir arastirma yapmalisiniz.
Faydali olmasi dilegiyle...

 Aynısını uyguladım işe yarıyor. benzer şekilde kilitlenen pc ler uygulayabilir.

ata___kan bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Muharrem25
19-11-2015, 23:42   |  #13  
Muharrem25 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2015

size en baştan çok teşşekür ediyorum ama bişeyi sormak istiyorum 

benim sorunum ekran kartının arızasından dolayı 8 bip sesi alıyordum sürekli aç kapat yapıncada çok bozuk şekilde ekran açılmıyordu sonradan fön makinesiyle ana kart etrafını iyice ısıttım 10 15 dakikayla ve işe yaradı 1 2 gün gitti sora yine aynısı başıma geldi bugünde arkadaşın attığı yazıya bakıp pc fanının etrafını iyice kapattım ve yaklaşık 1 saat bekledim sonucu yine işe yaradı ve gayet iyi bi şekilde açıldı bunun kaç gün gideceğini çok merak ediyorum ama asıl konu şu benim evim sobalı ve soba oturma odasında ben soğuk odada otururken gayet iyi leptop çalışıyo ancak içeri gittiğimde yine aynı şey yani ekran bozulması veya yine 8 bip sesi alıyorum bunun sebebi  nedir ve bu yöntemleri uyguluyoruz ama neden yeniden bozuluyor bunun bi kalıcı yöntemi yokmu sonuçta benim ekran kartı çipimde sorunum yok ki zaten bilgisayarcıya götürsem aynı şeyi yapıp ekran karıtın ısıtarak leğimleri eritecek ve aynı şey olacak bunubi yöntemi yokmu kalıcı olarak

Muharrem25 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
temelbenli
05-12-2015, 21:58   |  #14  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

HP lerin klasik sorunu grafik çipiniz arızalanmış açılışta bir iki kez dıt dıt yaparak açılmıyor sanırım grafik çipiniz sökülerek reball yada yeniden grafik chip takılması lazım

temelbenli
05-12-2015, 22:03   |  #15  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

Merhaba bu yöntem hem tehlikeli hemde geçici bir yöntem.notebook ta diğer kompenentlere işlemciye ram lere zarar veriyorsunuz. 200 tl lik sorunun bu şekilde düzeltmeye kalkarak notebookdan olursunuz saygılar

Kadiköynakliyat
10-12-2015, 20:50   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

Dostum benden sana dost tavsiyesi . makinaya bir kuruş masraf yapma seri sıkıntılı seri. ne birine satılır ne yaptırılır. parçaları degerlendir.

wichtirop
30-03-2016, 20:24   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Hp dv6 bilgisayarimi 5 yil kullanamadim makina her zaman bir sorun cikardi son oyunuda bu oldu simdi ısıtsam belliki iki gun sonra ayni terane. bundan sonra yari fiyatinada verseler bu markadan hic birsey almam  kimseyede tavsiye etmiyorum benki cok temiz kullanirim esyalarimi hor kullanana 2 yil dayanmaz bu marka. O zamanlar onumde duran asusa iki kurus fazla verseydim simdi bi 5 sene daha kullanirdim. Yaziklar olsun haram olsun.

volnapeperuda
02-04-2016, 16:08   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

merhaba, ben yanıt verebiliyorum ama konu açamıyorum soru sormak için napabilirim? maille hesabımı da aktifleştirdim?

verikurtarma06
28-03-2017, 10:23   |  #19  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
61 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2017

Ankara profesyonel Laptop Tamiri  Saraç Bilişim olarak laptop tamir işlemlerini garantili ve uygun fiyatlar ile yapmaktayız.   http://www.laptoptamiriankara.net/    daha fazla bilgi için Tel: 431 01 44  Acil tel 0533 607 43 45