HTC 8X ve 8S'e GDR1 yüklerken sorun çıktı!

CHIP Online
08-08-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows Phone 8.1 GDR1 güncellemesini erkenden yükleyen bazı kullanıcılar, bu hatayla karşılaştılar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/htc ... un-cikti_48796.html

Bazı Windows Phone kullanıcıları, aylar önce aktif olan Windows Phone 8.1 yayını ile çok mutlu gözükmüyorlar ve Windows Phone 8.1 Update 1 test güncellemesini indirmek için sıraya girmiş durumdalar. Ancak bu güncelleme henüz beta sürümünde olduğu için  kullanıcılar bazı sorunlarla karşılaşabiliyorlar.


HTC 8S ve 8X kullanıcıları ise güncellemeyi denemek için kendi firmalarının yeni sürücüleri yayınlamasını bekliyorlar. Microsoft'un kendi internet sitesindeki açıklamaya göre de, bazı kullanıcıların sürücü güncellemelerinden önce Windows Phone 8.1 Update 1'i indirmeleri mümkün olmayabilir ve bu kullanıcıların güncellemeyi denemek için resmi yayını beklemeleri gerekebilir.


Microsoft'un Windows Phone yöneticisi Joe Belfiore da yakın zamanda bir Tweet aracılığı ile, çok düşük oranda da olsa bazı kullanıcıların güncelleme esnasında "error 8018830f" hatası ile karşılaşabiliyorlar. Belfiore'ın söylediğine göre, bu hatanın aşılmasında çok basit bir yöntem var.


Görünene göre bu hatanın sebebi telefonun hafızasında kullanımı mümkün olan alan eksikliği sebebi ile gerçekleşebiliyor. Genellikle, güncellemeyi yüklemeyi bir kez daha denemek bu hatayı ortadan kaldırıyor.


Bu güncellemeyi elde etmek için gereken tek şey ise bir "geliştirici" olarak kayıt yapmanız. Bu şekilde bu güncellemeyi elde etmenin en avantajlı yanı ise, resmi yayından sonra haftalar hatta aylar sürebilen üretici güncellemelerini beklemek zorunda kalmayabilmeniz. Pek çok insanın hâlâ Windows Phone 8.1'in kendisine yükselmek için beklediği düşünülür ise, bu durumun avantajı daha da belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor.


Ancak güncelleme ile beraber karşılaşılabilen problemler de bulunuyor. Güncellemenin ardından, bazı eski yazılımlarınızın sorunlarla karşılaşması mümkün olabilir.


Güncelleme ile gelen bazı yenilikler ise Başlangıç ekranında klasör desteği, Cortana gelişimi ve Internet Explorer 11'in güçlendirilmiş bir sürümü gibi şeyleri içeriyor...

Tüm Konu: HTC 8X ve 8S'e GDR1 yüklerken sorun çıktı!

Kaynak: www.chip.com.tr