HTC, bir kez daha "gizli silahına" sarıldı!

CHIP Online
11-02-2014, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HTC, düşen satışlarını arttırmak için bir dönem çok sık kullandığı "gizli silahını" eline alıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/htc ... -sarildi_45344.html

Resimlerle: HTC'nin tüm canavarları!

Satışları bir türlü istediği gibi gitmeyen ve hızla pazar payı kaybeden HTC, sonunda akıllı telefon pazarında "gizli silahını" kullanmaya karar verdi ve 1900'lerde Ford'un yaptığı gibi, piyasadaki fiyatlardan çok daha aşağıda ürünler satmak için kolları sıvadı. Bu amaçla yeni ucuz modeller geliştirecek olan HTC böylece iki yıl içinde kaybettiği yüzde 80'lik pazar payını yeniden kazanmayı umuyor. 


HTC'nin CEO'su, "en büyük hatamız prestij için üretilen amiral gemisi modellerimize odaklanmak oldu ve bu sırada ucuz telefon arayan çok sayıda müşteriyi kaybettik" itirafında bulunurken, bu hatayı telafi etmek için yeni, düşük fiyatlı akıllı telefonlar çıkaracaklarının altını çizdi.


HTC'nin bu adımının sadece HTC'nin satışlarını arttırmakla kalmayacak, rakiplerinin de kısa süre sonra rekabet için fiyatlarını düşürebileceği ihtimalini doğuruyor. Bu da çok daha fazla insanın akıllı telefonlara geçiş yapması ve mobil dünyanın daha hızlı büyümesi anlamına geliyor. HTC, bu yıl içinde, 150 - 300 dolar aralığında yeni modeller piyasaya sürecek. Bakalım bu hamle, HTC'nin kaybettiği gücünü yeniden toparlaması için yeterli olacak mı?

Tüm Konu: HTC, bir kez daha "gizli silahına" sarıldı!

Resimlerle: HTC'nin tüm canavarları!

Kaynak: www.chip.com.tr