HTC bir yöneticiyi daha kaybetti...

CHIP Online
21-10-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonu piyasasında tutunmaya çalışan HTC için çok kötü bir haber daha geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/htc ... kaybetti_43278.html

Resimlerle: 10 ünlü teknoloji CEO'sunun çalışma masası

HTC'nin akıllı telefon sektöründe tutunma çabası yeni bir darbe daha aldı. Üst düzey yöneticilerden Lorain Wong'un sadece 4 ay sonrasında HTC'deki yeri olan halka ilişkiler yardımcı başkanlığı koltuğundan ayrılması ile, HTC bir kez daha zora düştü.


Temmuz ayında Jason Gordon'un yerine koltuğa oturan Wong, pek çok cep telefonu şirketinde başarı gösteren biri olarak HTC için umut anlamı taşıyordu. Wong'un ayrılma haberi ise Bloomberg tarafından duyuruldu. Ayrılma nedeni olarak "kişisel sebepler" belirtiliyordu ancak HTC'nin yakın zamandaki kayıplarının, bu ayrılma ile hiçbir ilgisi olmadığına inanmak güç geliyor.


Wong, 3 veya 4 ay boyunca danışman olarak kalmayı kabul etti yani açık bir şekilde ayrılma isteğinin Wong'a ait olduğu ve işveren ile ilgili olmadığı gözüküyor.


Kaybının çoğunun kötü iletişim ve pazarlama sebebi ile olduğunu kabul eden HTC için bu, son derecede kötü bir haber. Ancak HTC'nin markette ilerlediği yola bakınca, yeteneğin firmayı terk edeceği tahmin edilebilir bir durumdu. HTC'nin, yönetici maaşını azaltma kararını almasının ardından, 2012 ve 2013 yıllarında Wong'a ek olarak beş önemli yönetici daha görevlerini terketmişlerdi.


HTC aynı zamanda araştırma ve geliştirme bölümünün bütçesinde de kısıtlamaya giderek pek çok mühendisin işi bırakmasına veya daha düşük bir maaşa sahip olmasına neden oldu. Bunun sonucu olarak da, Samsung gibi diğer firmalar için adeta bir yetenek şöleni ortaya çıktı.

Tüm Konu: HTC bir yöneticiyi daha kaybetti...

Resimlerle: 10 ünlü teknoloji CEO'sunun çalışma masası

Kaynak: www.chip.com.tr