HTC'den şaşırtıcı itiraf!

CHIP Online
22-03-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir HTC yöneticisinin ağzından çıktığı söylenen bu sözlere şaşırmamak elde değil!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/htc-den-sasirtici-itiraf_39295.html

Resimlerle: HTC One resmi olarak tanıtıldı

Merakla beklenen Android telefon HTC One'ın piyasaya sürülmesinin biraz gecikeceği konuşuluyor. Bunun nedeni de parça tedarikçilerinin artık HTC'yi önemli bir marka olarak görmemesi olarak açıklanıyor. Yani telefonları oluşturan bileşenleri üreten irili ufaklı firmalar, aldıkları siparişleri yönetirken diğer firmalardan (tahminen Apple, Samsung gibi) gelen siparişlere öncelik veriyorlar. Bu iddialar, gariptir ama bir HTC yöneticisine ait.


Wall Street Journal'a açıklamalar yapan ve adı açıklanmayan "bir HTC yöneticisi" şunları söylüyor: "Sipariş tahminlerimizi kökten değiştirmemiz ve geçen yıl sevkiyatlarda yaşanan beklenmedik düşüş nedeniyle firma olarak bileşen tedarikçilerini yönetmekte zorlu çekmeye başladık. HTC kamera bileşeni elde etmekte zorlanıyor çünkü tedarikçiler artık onu birinci seviye bir firma olarak görmüyorlar."


Bizzat bir HTC yöneticisinin yaptığı söylenen bu açıklama, bir anlamda akıllı telefon piyasasının Apple ve Samsung'a kaldığını gösteriyor. Bu da, HTC ve ürünleri hakkında ne düşünürseniz düşünün, son kullanıcı açısından pek hayırlı bir gelişme değil. HTC gibi iddialı bir firma dahi bu şekilde zorluklarla karşılaşıyorsa, yeni rakiplerin ortaya çıkması, nispeten küçük üreticilerin ayakta kalması imkansız görünüyor.

Tüm Konu: HTC'den şaşırtıcı itiraf!

Resimlerle: HTC One resmi olarak tanıtıldı

Kaynak: www.chip.com.tr