HTC HD2 Genel Konu

SawioN
01-12-2009, 01:18   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Bundan yaklaşık bir sene önce HTC, Touch HD ilemobil iletişim dünyasını sarsmıştı. Bu akıllı telefonun sıra dışıbüyüklükte bir ekranı, bir sürü bağlantı
özelliği ve tabii ki yenilikçi kullanıcı arayüzü TouchFLO 3D vardı.iPhone’un işletim sistemi karşısında darmadağın olan Windows Mobile’ıbile yeniden canlandırdı. Şimdi HTC geçen sene yaptığının bir benzeriniHTC HD2 ile gerçekleştirmeye hazırlanıyor. HTC HD2’nin daha büyük birekranı ve daha cezp edici bir kullanıcı arayüzü var.
[/url]
GövdesiiPhone’dan daha geniş fakat 1 mm kadar daha ince. Elinize aldığınızdatelefonun pek hafif olmadığını hissediyorsunuz. Rakamlarla açıklamakgerekirse iPhone 135 gr gelirken, HTC HD2 tam 157 gram ağırlığında.HTC’nin gövdesi elinize yumuşaklık hissi veren kaliteli bir plastikmalzemeden üretilmiş. Kapağı verdiği yumuşaklık hissine rağmen esnekdeğil. Cep telefonunu kot pantolonunuzun cebine koyup rahatlıklayanınızda taşıyabiliyorsunuz. HD2 geniş yüzey alanına rağmen son dereceince olması sayesinde dar ceplere bile kolaylıkla sığabilir.
[url=http://tukel.thgtr.com/resim/cep-telefonu/htc-hd2-3]

HTC HD2 ve iPhone 3G S


GelelimHTC HD2’yi diğer telefonlardan farklı kılacak büyük ekranınözelliklerine. Öncelik yüzeyi camdan imal edilmiş. Bu durum HTC HD2’ninneden biraz ağır olduğunu açıklıyor. HTC Touch HD’nin ekran genişliği3.7” iken HD2’nin ekranı 4.3” boyutunda. Ekran çözünürlüğü ise 800x480.HTC Touch HD’de dirençli (resistive) panel kullanmıştı. HTC HD2’ninpaneli ise kapasitif tipte. Böylece kaleme hiç ihtiyaç
kalmıyor. HD2, Windows Mobile 7’nin çoklu dokunma (multi-touch)özelliklerine hazır. Ekran telefonun çok büyük bir bölümünü kaplasa dafiziksel düğmeler yok değil. Ekranın alt tarafında güçlükle seçilebilenbirkaç düğme mecut: Ara/gönder, menü, başlat, geri ve aç/kapa. Solkenarında ses kontrol düğmesi var.

HD2’nin LCD ekranınınkalitesinden etkilenmemek mümkün değil. Renkler inanılmaz derecedecanlı, nesne kenarları keskin ve karşıtlık oranının yüksekliğihissediliyor. Hava durumunu ve zamanı gösteren ekran koruyucusununanimasyonları insanın içini bir hoş yapıyor. Ekranın dokunuşlarımızacevap verme süresi hızlı fakat iPhone’a nazaran biraz daha baskıuygulamanız gerekiyor.

HD2’nin menüleri arasında hızlıcadolaşabiliyorsunuz. Peki bu nasıl oluyor? Cevabı telefonun ekranınınhemen iç kısmındaki baskı devrede gizli. HTC son telefonlarının çoğunda528 MHz Qualcomm işlemcisi kullanırken, HD2’nin kalbine ilk defa 1GHz’lik yeni Qualcomm Snapdragon işlemcisini yerleştirmiş. Yanlışanlaşılmasın bu işlemciyi ilk kullanan akıllı telefon Toshiba TG01fakat son çıkan telefonlar sebebiyle fazla dikkat çekemedi. HD2,barındırdığı 448 MB RAM ve 512 MB ROM ile adeta bir atom karınca. Ancakbunca donanımı kullanan yazılımlar da en az donanımlar kadar önemli.Açıkçası Windows
Mobile 6.5 bu telefonda kelebek oluyor. Öte yandan arka plandadüzinelerce programcık çalışsa bile herhangi bir yavaşlama vetakılmayla karşılaşmıyorsunuz.

Bağlantılarda yok yok. HD2dörtbant GSM (850/950/1800/1900) ve çift bant HSPA/WCDMA 900/2100şebekelerini destekliyor. Elbette kablosuz ağ (b/g) ve Bluetooth2.1+EDR bağlantıları da var. HTC eskiden kendi telefonlarıylaözdeşleşmiş olan ExtUSB girişini kullanırdı. HD2 ise piyasadaki diğerakıllı telefonlar gibi microUSB girişine sahip. USB bağlantısının hemen
yanında 3.5 mm kulaklık girişi yer almakta.
İçerdedaha neler var neler: GPS, dijital bir pusula ve yerçekimi sensörü.Ekranın aydınlatmasını otomatikman ayarlayan bir ışık sensörü var.Mesafe sensörü ise telefonu kulağınıza dayadığınız zaman ekranıkapatarak enerji tasarrufu sağlıyor. Son olarak çift LED flaş destekli,otomatik odaklama yeteneği olan 5 megapiksel bir kamera.

Bildiğiniz gibi HD2’nin fiziksel bir klavyesi yok fakat ekranson derece büyük olduğu için ekran klavyesini daha rahat bir şekildekullanabiliyorsunuz. Yalnız bu klavyeyi kullanarak yazı yazarken bazıharfleri atlayabiliyor. Çok sık olmasa da bazen başınıza gelebilir.Sert basma meselesiyle alakalı olabilir.
Video ve ses oynatımıkonusunda iPhone’un eline su dökebilecek telefon neredeyse yok gibi.HD2 de bu düşüncemizi değiştirmedi. Video kalitesi düşük demiyoruzfakat arayüz iPhone’unki kadar ergonomik değil. Örneğin HD2’ninhafızasına video veya ses içeriği yüklemek iTunes ile olduğu kadar kolay olmuyor. Bu sadece HD2’ye hasbir eksiklik değil gerçi. Tüm Windows Mobile telefonlar için geçerli.

5megapiksel çekim çözünürlüğü ve çift LED flaş kulağa oldukça etkileyicigeliyor. Bir fotoğraf çekip PC’ye aktarmadığınız zaman çektiğiniz resimoldukça net ve göze hoş geliyor. Ancak resmi PC’ye yollayıpbaktığınızda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. HD2’nin çektiğifotoğraflar sanki 5 megapiksel değil de daha düşük çözünürlüklü. HTCsunduğu megapiksellerin hakkını veremiyor gibi gözüküyor. Umarız firmaalışkanlık haline getirdiği bu sorunu uygun bir zamanda düzeltir.

Butip güçlü cep telefonlarında pil ömrü aranmaz fakat 1230 mAh’lık incepili bu telefona ancak 24 saat yetebilir. Yani, her gece şarja takmakzorunda kalabilirsiniz. Tabii ki bu telefonu ne kadar yoğunkullandığınıza da bağlı.
[/url]

HTCHD2 o kadar bol özellikli bir telefon ki anlat anlat bitmiyor. AncakTeknofark bölümündeki ürün incelemelerini olabildiğince kısatutmalıyız. O yüzden son olarak HTC HD2’nin şu ana kadar piyasayaçıkmış en gelişmiş cep telefonlarından biri olduğunu ve Windows Mobile7 ile çok daha güzel olacağını söylemeliyiz. Bir akıllı telefonaverecek yaklaşık 700-750 Dolarınız varsa ve HD2’yi seçerseniz pişmanolacağınızı düşünmüyoruz.

    Artılar:                       

      Eksiler:
  • Yüksek Fiyat
  • Fotoğraf kalitesi arzu edilen düzeyde değil

Kaynak : [url=http://tukel.thgtr.com/teknofark/cep-telefonu/htc-hd2]Tom's Tükel

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 07 Eylül 2010 16:30
SawioN
01-12-2009, 01:23   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Bu arada beyler telefonu baya araştırdım almayıda düşünüyorum telefon türkiyeye geldiğinde yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum (: Ama aklımda kalan birkaç soru var bekli biliyorsunuzdur. HTC HD2 windows mobile 7 ye ücretsiz geçiş sağlayacakmı? Yada saf windows 7 mi olcak yine htc ile mi donatılcak. Birde htc nin video ve mp3 oynatımı nasıl ses i falan bilen varmı?

bu arada araştırdığıma göre iPhone kadar olmasada dokunmatiği baya iyi iphone a göre daha sert basılması gerekiyor. bu bilgi hakkında yorumlarınızı ve iphone 3gS yerine geçebilicek bir telefonmu konusunda yorumlarınızı ve son olarak bataryası ne kadar kullanılabilir çokmudur azmıdır bilgileri mevcut ve bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum bunlar en çok tartışılan şeyler HTC kalitesi zaten kanıtlanmış bir kalite olduğunuda HTC yi tanımayan kullanıcılara hatırlatalım.

SawioN
02-12-2009, 01:52   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

up