HTC, One (M8)'de "hile" yaptığını kabul etti!

CHIP Online
31-03-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HTC, yeni amiral gemisi One M8'in hız testlerinde "hile" yaptığını çok ilginç bir biçimde kabul etti

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/htc ... bul-etti_46265.html

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

HTC One M8'in hız testlerinde hile yaptığına dair söylentiler, bir süredir ortada dolaşıyor. HTC ise yaptığı açıklamada bunu reddetmedi, aksine hız testlerinde performans artırmanın bir işlev olduğunu söyledi.


HTC One M8 daha tanıtılmadan önce internette ortaya çıkan hız testi sonuçları, telefonun Galaxy S5 gibi rakiplerini geçtiğini göstermişti. Şu sıralar ise bu sonuçlar, internette sorgulanmaya başlanmış durumda. Örneğin HTC One M8, hız testlerinde "hile" yapan telefonları algılamayı amaçlayan ve daha gerçek sonuçlar ortaya çıkaran yeni AnTuTu sürümü AnTuTu X'te Galaxy S5, Xperia Z ve LG G Pro 2'nin gerisinde kalıyor.


HTC, konuyla ilgili bir soruya verdiği cevapta ise bu tür bir hızlandırmayı kabul ediyor. Hız testlerinin CPU ve GPU'nun maksimum hızlarını belirlediğini, mühendislerinin bazı durumlarda mümkün olan en iyi performans için optimizasyonlar yaptıklarını söylüyor.


Dahası HTC, yüksek performans modunun geliştirici ayarlarından elle açılıp kapanabileceğini söylüyor. Daha önce Samsung Galaxy S4 gibi telefonların da hız testlerinde yüksek performans moduna girerek puanları şişirdiğini görmüştük. Görünen o ki hız testlerinde birçok değişken var ve telefonların performansını sadece hız testleriyle ölçüp karşılaştırmak, hala pek doğru bir yöntem değil.

Tüm Konu: HTC, One (M8)'de "hile" yaptığını kabul etti!

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

Kaynak: www.chip.com.tr