HTC One satışları iyi, ancak...

CHIP Online
31-07-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HTC One çıktığı günden beri ne kadar iyi bir satış grafiği yakaladı? Cevap haberimizde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/htc ... yi-ancak_41792.html

Resimlerle: Donanımı en iyi 18 cep!

İkinci çeyrek rakamlarıyla ümitleri biraz olsun yeşeren HTC'nin üçüncü çeyreğe dair tahminleri 1.6 ile 2 milyar dolar arasında kaldı. Şirketin üçüncü çeyrek tahminleri toplantısında işletme karının 0'dan yüzde -8'e kadar düşebileceği söylendi.


Tayvanlı firmanın CEO'su Peter Chou, bu gerilemeyi madde ve işletme masraflarına, aynı zamanda stoktaki eski cihazların temizlenme işlemine bağlıyor. Yine de Chou'ya göre HTC, üçüncü çeyrekten sonra karlılığını geri kazanacak.


Olumsuz tahminlere rağmen HTC yöneticileri, şirketin son amiral gemisinin popülerliğini vurguladılar. Chou, detaylara girmese de HTC One'ın Çin'de, ABD'de, EMEA'da (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) "çok başarılı" olduğunu söyledi. Chou, amaçlarının "özellikle Çin gibi uç-nokta akıllı cep pazarlarında iyi bir pazar payına sahip olmak" olduğunu söylerken, buna inançlarının tam olduğunu vurguladı.


Şirket CFO'su Chialin Chang ise HTC One'ın performansını geçen senenin amiral gemileriyle karşılaştırdı. Chang'a göre HTC One, geçen senenin üst düzey HTC'lerinden (muhtemelen One X ve One S'ten bahsediliyor) daha iyi bir performans sergiledi.


Chou, üçüncü çeyreğin sonunda ve dördüncü çeyreğin başında HTC'nin orta seviye ürünlerle karşımıza çıkacağının haberini verdi. Chou, bu cihazlar arasında olan One mini'nin, önümüzdeki ayın sonlarında piyasaya sürüleceğini de müjdeledi.

Tüm Konu: HTC One satışları iyi, ancak...

Resimlerle: Donanımı en iyi 18 cep!

Kaynak: www.chip.com.tr