HTC Sensation testte!

CHIP Online
08-07-2011, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HTC'nin yeni amiral gemisi Sensation'ı en ince detayına kadar test ettik... Ve işte sonuç!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/htc-sensation-testte_27850.html

Resimlerle: HTC'nin tüm canavarları!

Dual-Core işlemci, büyük dokunmatik ekran, en yeni Android sürümü ve taptaze ara yüz. HTC Sensation ile Samsung Galaxy S2'ye büyük bir rakip çıkarttı. Planı ise Samsung Galaxy S2'yi piyasadan silip piyasanın en iyilerinden olmak. Gerçekten bunu yapabilecek mi birlikte bakalım...

4.3 inçlik ekranı 16:9 formatlı SLCD ekranı bulunuyor HTC Sensation'ın. Ekranı her ne kadar iyi olsa da AMOLED ekran ile karşılaştırdığımızda ona göre biraz daha geride kaldığını görüyoruz. Renkler çok canlı değil ve siyahlar grimsi gözüküyor. Ekran testimiz de renk aralığının az olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda ekran çok yansıyor, bu büyük ekranlı birçok dokunmatik telefonunun ortak sorunu.

Çözünürlüğü alışıldık değerlerde değil: 960*540 piksel... Ekran dayanıklı gorilla camıyla döşenmiş. Tepkime hızı olarak yaptığımız testlerde de ekranın gayet akıcı ve hızlı bir şekilde reaksiyon gösterdiğini görüyoruz. Ekranlar arasındaki geçiş de gayet hızlı oluyor. Bu tabii ki HTC'nin koyduğu güçlü işlemcinin bir etkisi. HTC iki çekirdekli 1.2 GHz saat hızlı bir işlemci tercih etmiş.


Tüm konu: HTC Sensation testte!

Resimlerle: HTC'nin tüm canavarları!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Sensation, Galaxy S 2 karşısında ne kadar şanslı?