HTC telefonlarını yeniden tasarlamak zorunda!

CHIP Online
06-02-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nokia'nın ardı ardına kazandığı zaferler, HTC'ye, "gereksiz" özellikleri çöpe attırtıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/htc ... -zorunda_45248.html

Resimlerle: HTC One resmi olarak tanıtıldı

Patent davalarında Nokia tarafından sıkıştırılan ve ardı ardına mahkumiyet kararları alan HTC, Alman mahkemelerinde yeni alınan bir karar sonrasında, Nokia'ya ait olan "gereksiz" teknolojileri telefonlarından çıkarmaya karar verdi. Yaptığı açıklamada "gereksiz" ifadesini kullanarak dikkat çeken HTC, Almanya, İngiltere ve ABD'de Nokia tarafından köşeye sıkıştırılmış durumda. Telefonlarında yeni tasarımlar yaparak Nokia patentli teknolojileri cihazlarından çıkarmadığı taktirde bu ülkelerde telefon satması mümkün olmayacak.


HTC'yi bu kararı almasına neden olan Alman mahkemelerindeki son dava, Nokia'ya ait olan bir kablosuz ağ teknolojisinin izinsiz kullanıldığına hükmediyor. Söz konusu teknoloji, cihazın eski kablosuz ağ teknolojileri ile uyumlu çalışmasını sağlıyor.


Nokia 2012'den beri yürüttüğü hukuk mücadelesinde HTC'nin 50'den fazla Nokia teknolojisini izinsiz olarak kullandığını iddia ediyor ve şimdilerde davalar teker teker sonuçlanırken Nokia'nın mücadeleden galip çıktığı anlaşılıyor.

Tüm Konu: HTC telefonlarını yeniden tasarlamak zorunda!

Resimlerle: HTC One resmi olarak tanıtıldı

Kaynak: www.chip.com.tr