HTML5 yanlış kullanılıyor!

CHIP Online
30-05-2010, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çoğunluk HTML5'i video görüntülemek için Flash alternatifi olarak görüyor ama olay aslında farklı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/html5-yanlis-kullaniliyor_20318.html

İnternet üzerinden video görüntülemek için en yaygın teknoloji Flash, fakat herkes Flash'ın hayranı değil. Özellikle Steve Jobs'ın Flash karşıtlığı herkes tarafından biliniyor. Apple'ın yeni tabletinde Flash desteği bulunmaması, Jobs'a göre HTML5'in sunduğu video özellikleri nedeniyle gereksiz olması. Diğer yandan Google, Mozilla ve Opera gibi teknolojinin önde gelen diğer firmaları da HTML5'in video özelliklerini çoktan benimsediler ve kullanmaya başladılar bile.

Fakat Javascript uzmanı Ext JS firmasının başkan yardımcısı Michael Mullany bunun son derece yanlış bir eğilim olduğunu iddia ediyor. Mullany'ye göre HTML5 henüz tamamlanmamış bir proje ve video özellikleri sadece buz dağının görünen kısmının bir parçası. Mullany, HTML5'in aslında kullanıcı tarafından uygulama geliştirmek için kullanılması gerektiğini söylüyor ve şu anda pek çok kişinin HTML5'i, CSS3 ile karıştırdığını iddia ediyor.

"Aynı AJAX ve Web 2.0 terimleri gibi HTML5 de yanlış anlaşıldı ve yanlış yöne doğru gidiyor" diyen Mullany, firmaların HTML5'in video özelliğini bu kadar öne çıkartmasının uzun vadede HTML5'e zarar vereceği görüşünde.


Tüm konu: HTML5 yanlış kullanılıyor!

İzleyin: Google'dan HTML5'te Quake II şovu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce video özelliğinin popüler olması HTML5'e zarar verir mi?

Nicoll
30-05-2010, 23:49   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Son kullanıcının HTML5 hakkında ne düşündüğü önemli değil... Geliştiriciler ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Bu açıdan bakıldığında video özelliklerinin ön plana çıkması HTML5'e zarar değil fayda sağlar...