Huawei P20 Lite Özellikleri

seto__
02-10-2020, 16:16   |  #1  
seto__ avatarı
OP Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
868 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Teknoloji piyasasına hızlı bir giriş yapan Huawei 5.84 inç ekran büyüklüğüne sahip olan ve 1080x 2280 piksel çözünürlüğü ile çentikli IPS ekranı kullanıcıyla buluşturan P20 Lite’ı başarıyla piyasaya sundu. 16 nm üretim süreci ile üretilen Cortex A53 tabana sahip bir işlemci olan Kirin 659 ile çalışmakta. Aynı zaman da dört çekirdeğe sahip 2.36 GHz hızı ve yine dört çekirdeği ile 1.7 GHz hız ile duraklamalara ve aksamalara son veriyor.

P20 Lite, 4 GB RAM ile 32 GB ve 64 GB olarak iki farklı değişken depolama alanı sunarak microSD kart ile de 256 GB’a kadar yükseltilebilir hafıza büyüklüğü sağlıyor. Kullanıcıların merakla beklediği kamera desteği ise akıllı telefona, arka kamera 16 MP çözünürlükte f/2.2 diyaframa sahip ana ve 2 MP ikinci kamera ile derinlik ve net çözünürlüğe ev sahipliği yapmayı başarıyor. Aynı zamanda akıllı telefon Android 8.0 işletim sistemi ile güncellenebilir ve süreklilik sağlayabilen bir sistem ile kullanıcılarını buluşturmakta.

Huawei P20 Lite Tasarımı

Huawei P20 Lite çeltikli ekran tasarımı ile dikkat çekmekte olup, 7.4 mm kalınlığına ve 145 gram ağırlığa sahip bir akıllı telefon olarak kullanıcılarını karşılıyor. Renk haznesi geniş tutulan akıllı telefon modelinde en fazla dikkat çeken renk ise mavi renk olduğu firma tarafından belirtiliyor. P20 Lite cam bir yapıya sahiptir. Modelin arka kısmında yer alan dikey şekilde ki çift kamera yine aynı şekilde cihazın arkasında bulunan dikey yazıların yatay kullanımı farklı bir esnetik görünüm sağlıyor. Cihaz için kullanılabilecek MicroSD kart için kolay ve kullanışlı olarak cihazın yan yüzeyinde kızak alanı yer alıyor.

Huawei P20 Lite Fiyatı Nedir?

Renk skalası geniş tutulan Huawei P20 Lite Klein Mavisi, Sakura Pembesi ve Gece yarısı siyahı gibi farklı renklerde de ülkemizde satışa sunuldu. Ülkemizde satışa sunulan fiyatı ise şuan için firmanın belirtmiş olduğu 2349 TL olarak teknoloji piyasasında yer alıyor. Fiyat olarak orta düzey, özellik olarak üst düzey bir cihaz olan P20 Lite kullanıcısının beğenisini kazanmış durumda.