Hugo Chavez ve "penis" telefon!

CHIP Online
08-03-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünya'nın 1 numaralı cep telefonu olma iddiası ile yola çıktı ama "isimden" fena kaybetti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hug ... -telefon_39067.html

Resimlerle: Fiyatı düşen 15 harika cep telefonu!

Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Hugo Chavez'in Venezuela'ya verdiği büyük hizmetler, uzun süre hatırlanacak. Ancak sosyalist liderin üretimine destek verdiği bir telefon, o kadar da iyi hatırlanmayabilir.


Chavez, 2009'da ZTE ve Vtelca'nın geliştirdiği "Vergatario" cep telefonu için destekte bulunmuştu. Amaç ise oldukça iyiydi: Venezuelalılara ucuz, yaklaşık 15 dolarlık bir cep telefonu sunarak iş gücünü mobilize hale getirmek.


Ancak Vergatario, çıktığı andan itibaren çeşitli şanssızlıklarla karşılaştı. Öncelikle cep, uygun fiyatına rağmen eski görünüyordu. Kamera çözünürlüğü düşüktü (VGA). Cihazın 10 senelik Nokia ceplerden üstün bir yanı olduğunu söylemek ise zordu.


Vergatario'nun diğer şansızlığı ise isminin İspanyolca'daki argo "penis" sözcüğüne oldukça benzemesiydi. Telefonun herkes için uygun fiyatlı bir seçenek olduğunu nasıl tarif edeceğini düşünen Chavez, onun ismini andığında kendini kıkırdamaktan alıkoyamıyordu.


Chavez'e göre cep, "sadece Venezuela'da değil, tüm dünyada en çok satan cep olacaktı". Ancak Vtelca'nın üretim hedeflerine ulaşamaması ve sadece 1 milyon cep üretebilmesi, cebin bu Chavez'in hedefine yaklaşmasını engelledi. Ağustos 2011'de cebin devamı niteliğindeki Vergatario II piyasaya sürüldü ve vasatın üzerinde bir başarı sağladı.

Tüm Konu: Hugo Chavez ve "penis" telefon!

Resimlerle: Fiyatı düşen 15 harika cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr