HWBot, AMD'li PC'leri de engelledi!

CHIP Online
28-08-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8, tarihin en ilginç engellemelerinden birini yaşamaya devam ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hwb ... ngelledi_42291.html

Resimlerle: En iyi ve ücretsiz 26 Microsoft aracı!

Hız testi sonuçlarını toplayan web sitesi HWBot, geçtiğimiz günlerde Windows 8'li sistemlerden gelen tüm rakamları engelleme kararı almıştı. Siteye göre Windows 8'deki gerçek zamanlı saat (RTC), 3DMark ve PCMark gibi programlarda CPU base clock değiştirildiğinde (BLCK) yanlış sonuçlar göstermesine yol açabiliyordu.


Site, birkaç gün sonra yayınladığı haberde RTC sorununun AMD işlemcili PC'lerde oluşmadığını söylemişti. Şimdi ise site, Windows 8 politikalarını tekrar değiştirerek AMD işlemcili PC'leri de engelledi.


Bunun nedeni, bir başka web sitesi Ocaholic'e göre AMD çiplerindeki bir durum. Buna göre AMD işlemcili bir kullanıcılı, yönetici izinlerine sahip bir komut satırı açarak "bcdedit /set {current} useplatformclock No" satırını yapıştırdığında aynı sorun oluşabiliyor. Bununla birlikte AMD'de oluşan hata, Windows 8'li PC'lerde sadece bir sonraki sistemi açılışını etkiliyor. İşletim sistemi bunun ardından "useplatformclock" seçeneğini tekrar "Yes" olarak ayarlıyor. Sözkonusu sorun Intel işlemcili Windows 8 PC'lerinde yaşanmıyor.


Hız testi sonuçlarında tutarsızlığa yol açan bu sorunlar, HWBot'un Windows 8'de yapılan testlerde AMD'yi engellemesi için yeterli gelmiş görünüyor. Microsoft, HWBot'un bu kararı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Tüm Konu: HWBot, AMD'li PC'leri de engelledi!

Resimlerle: En iyi ve ücretsiz 26 Microsoft aracı!

Kaynak: www.chip.com.tr