İ3 4160 ve Gtx750ti tabanlı sistem açılmıyor

Makar12
03-10-2015, 08:29   |  #1  
Makar12 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

Merhaba arkadaşlar yeni PC topladım. Parçaları kendim monte ettim. Parçalar şöyle;
MSI H81M P33 Anakart
i3 4160 işlemci
Kingston 8GB RAM
MSI GTX750Ti 2GB ekran kartı
Seagate 1TB Harddisk
Xigmatek Asgard 381 500w dahil kasa

Parçalar bunlar arkadaşlar hepsini monte ettim. Yalnız açılmıyor bilgisayar. PCI-E kabloları boşta acaba o yüzden midir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son Düzenleme: Makar12 ~ 03 Ekim 2015 08:39 Neden:
okinkurt
03-10-2015, 09:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 307
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

 

Kasanın power sw / reset sw / hdd led kabloları olur bunları doğru taktığına emin ol powerı yanlış takarsan açılmaz veya fanlar döner geri kapatır ekran kartını araştırdım ek güç girişine ihtiyaç duymuyor tüm kabloları doğru taktığından emin ol anakartının kitapçığında nasıl taklacağı yazar.

https://www.youtube.com/watch?v=DPELIdVNZUI

Son Düzenleme: okinkurt ~ 03 Ekim 2015 09:21
Makar12
03-10-2015, 09:40   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

Tekrar kontrol ediyorum. Ama bende fanlarda dönmüyor. Başka bir problem mi var acaba ?

Bu arada birkaç fotoğraf çektim.






Son Düzenleme: Makar12 ~ 03 Ekim 2015 09:45 Neden: Fotoğraf eklendi.
Makar12
03-10-2015, 10:06   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

Verdiğin videoya bakarak çıkartıp tekrar taktım. Açmayı denedim maalesef fanlar bile dönmedi.

okinkurt
03-10-2015, 15:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 307
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Dostum pc yi hangi mağazadan topladıysan oraya götür bir baksınlar vatandan aldıysan orda kuruyorlar zaten elindeki psu da sorun olabilir tüm kablolar doğru gibi görünüyor uyku sersemi gözümden kacırıyor olabilirimde :) en iyisi bir baktır.

Makar12
03-10-2015, 22:07   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

Sorun çözüldü. Senin önerinle power sw hdd led reset sw kablolarını birkaç kez daha çıkarıp taktım ve en sonunda oldu. Böylece ilk pc toplama maceram mutlu sonla bitti. Teşekkür ederim. Konu kilitlenebilir.

okinkurt
04-10-2015, 16:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 307
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Rica ederim güle güle kullan pc ni :)