i7 920 Stabil çalışmıyor

eneskul
06-06-2010, 02:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

 

intel i7 920 ve gigabye x58-ud4p anakart kullanıyorum.
bir kaç kez işlemciyi 4 ghz de kullandım...bu gün default olarak kullandım fakat işemci açılışta 2,66 ardından 1,6 olarak görünüyor anakart tamammıyla default da açaba neden böyle bir hata alınabilinir...

infoman
06-06-2010, 02:53   |  #2  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

yüktede 1.6 ya mı düşüyor?
 güç yönetimiyle alakalı bir durum olabilir.

ADEM-KAYA
06-06-2010, 02:57   |  #3  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

CPU-Z den resim ekler misin?

Speed Sped açıksa ondan da olabilir.

eneskul
06-06-2010, 03:00   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Normal 2,66 iken birden böyle oluyor...

Son Düzenleme: eneskul ~ 06 Haziran 2010 03:02
ADEM-KAYA
06-06-2010, 03:23   |  #5  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

İşlemcinizin çarpanı 12 de.(raito)
Ve BCLK da 133 de.

Bu durumda 133.12=1590 (1.5ghz)
Yani ters bir şey yok.BIOS ta bir şeyleri eksik yapmışsınız.

İşlemcinizin eski haline dönmesini istiyorsanız BIOS default yapın ve kaydedin öyle çıkın.

Eski hali yani çarpanları,20 ve 133 olmalı.
(20*133=2.6)

Son Düzenleme: ADEM-KAYA ~ 06 Haziran 2010 03:27
infoman
06-06-2010, 14:41   |  #6  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

yükteyken de kontrol edin. bence sorun yok ADEM-KAYA yeterli bilgiyi vermiş.

eneskul
06-06-2010, 19:02   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

açılışta çarpan 20 de fakat aradan 1-2 dk geçtikten sonra  1,6 ya düşüyor...
bios çarpanı hiç 133*12 olmamıştı sadece 1-2 gündür böyle

ADEM-KAYA
06-06-2010, 19:07   |  #8  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

BIOS  ta kaydedin öyle çıkın bakalım.
133*12=1.6ghz de çalışır.

Yani BIOS ta mutlaka bu şekilde kayıt olmuştur.
Siz orayı 20*130 yapın.

Emre_1645
06-06-2010, 19:42   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,056 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

yük altına bi sok makineyi gerçek değere bak.

ADEM-KAYA
06-06-2010, 19:49   |  #10  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Hayır arkadaşlar yük altında soksada o değer değişmez,çünkü raito 12 de kalmış.
12*1333=1.6 ghz yapar.

12 değişmeyeceğine göre BIOS da sabit kalmış.
Adam işlemci çarpanını 20 den 12 ye düşürmüş.

Emre_1645
06-06-2010, 19:55   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,056 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: ADEM-KAYA  
Adam işlemci çarpanını 20 den 12 ye düşürmüş.
Bunun yapmasının mantığı varmı pekiDil çıkarıyor

infoman
06-06-2010, 22:34   |  #12  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: Emre_1645  
Bunun yapmasının mantığı varmı pekiDil çıkarıyor
Soğutma ve enerji tasarrufu

eneskul
06-06-2010, 23:28   |  #13  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

bios da 20 fakat sisteme girince 12 oluyor...
yük altında 2,8 oluyor. turbo boost programı da yok bios tan da iptal ettim...

Son Düzenleme: eneskul ~ 06 Haziran 2010 23:33
infoman
07-06-2010, 00:05   |  #14  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bilgisayarın fişini çekip pili çıkartın ve pil yuvasının artısını eksisine iletken bir şeyle değdirip power düğmesine birkaç defa basın. (yada jumper ile yapın).
pili takın fişi takın ve bilgisayarınızı çalıştırıp bios aarlarınızı yeniden yapın. 
Güç yönetimi gereği işlemci kendi hızını gerek duymadığı zamanlara yükseltebilir bunu genellikle çarpanı düşürerek yapar, çok normaldir

Banned
07-06-2010, 02:40   |  #15  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

arkadasim oncelikle sunu soylemem gerekiyor neyine yetmiyor o hiz :) iskemci yeterince hizli o hizasirtmayi ne zaman yaparsin biliyormusun bana gore bundan bi 4 sene sonra cikacak oyunlar gercek 6 cekirdek veya 8 cekirdek istiyecek e ekran kartinda darbogazlik yapiyorsa takarsin bir tane daha ekran karti baktin bu sefer islemci darbogaz yapiyor efecktlerde takilma var iste o zaman asil 4 ghz he cekilir iyi bir sogutucu ve termakl macunla ve tabi ki kasa sogutmasi ile sen 4 sene onceden bu isi yapiyorsun ve ileride hic ic acici birsey degil bu soruna gelecek olursak bu islemcilerde biliyorsun turbo boost denen bi dalga var anakartin cd sinde bunu ayarlayabilecegin bi program olmali ben sdahsen asus p7p55d kullanmaktayim epu 6 engine var ben burdan ayartliyorum gigabyte vardir bu mutlaka bunlari ytapmadan once biostan sdefault yap sonra yukle programi ayarla eger yoksa internet sitesinden indir gigabyte`n

eneskul
08-06-2010, 02:21   |  #16  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

ilginiz hepinize  için teşekkür ederim ;sorunu hallettim biosu tekrar resetledim.yine aynı problemi aldım geri oc yaparak 4 ghz getirdim ardından öyle çalıştırdım  sorunsuzca çalıştırdım biosu yeniden defaulta getirdim ve sorununum ortadan kalktı...

Son Düzenleme: eneskul ~ 08 Haziran 2010 02:23