IBM cephesinde hareketlilik var!

CHIP Online
14-06-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bilgisayar ve teknoloji dünyası; dev bir satın almaya daha şahitlik etmeye hazırlanıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ibm ... ilik-var_47694.html

Resimlerle: IBM'in 100 yılda sunduğu 8 teknolojik araç!

IBM'in, çip üretim birimini GlobalFoundries'e satmak üzere olduğu konuşuluyor. GlobalFoundries'in asıl elde etmek istediği şeylerin başında ise IBM mühendisleri ve fikri mülkiyet hakları olduğu söyleniyor.


Bloomberg'in raporlarına göre IBM şu anda çip üretim sektöründe her sene 1.5 milyar dolara yakın zarar ediyor. IBM geçtiğimiz Nisan ayında çip üretim bölümü için potansiyel alıcılara 2 milyar dolarlık bir teklif yapmıştı ama potansiyel alıcılar yaklaşık 1 milyar dolarlık tekliflerde bulunmuşlardı. Şu an için GlobalFoundires'in çip üretim bölümü için ne kadarlık bir teklif verdiği bilinmiyor.


GlobalFoundries 2009 yılında, Abu Dabi hükümetinin AMD'nin üretim tesislerini satın aldıktan sonra kuruldu. Şirket'in ana merkezi Santa Clara, Kaliforniya'da bulunuyor ve şirketin kendi bünyesinde 13,000'den fazla çalışanı mevcut. Bloomberg'in raporlarına göre, GlobalFoundries geçen sene 4.5 milyar dolarlık geliri kasasına kodu.


IBM, daha önce de bulut iletişime ve büyük veri merekezlerine odaklanacağını açıklamış ve hemen ardından x86 sunucu bölümünü Çin'li firma Lenovo Group'a 2.3 milyar dolara satmıştı. Dev şirket; ABD federal güvenlik gereksinimlerini karşılamak amacıyla dünya genelinde 15 yeni uluslararası bulut odaklı veri merkezi açmanın peşinde ve bu veri merkezlerinden ilkini bu ay içinde Dallas'ta açacak.

Tüm Konu: IBM cephesinde hareketlilik var!

Resimlerle: IBM'in 100 yılda sunduğu 8 teknolojik araç!

Kaynak: www.chip.com.tr