IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi.

CHIP Online
11-06-2008, 16:18   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türkiye ve KKTC'deki 57 üniversiteden 1.335 katılımcılı "IBM Yazılım Akademisi" mezunlarını verdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/IBM- ... ini-verdi_7282.html


IBM’in geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere başlattığı, Türkiye ve KKTC’deki 57 üniversiteden 1.335 öğrencinin katıldığı “IBM Yazılım Akademisi” ilk mezunlarını verdi. Öğrenciler arasında yapılan yazılım projesi yarışmasını kazanan ekipler de belirlendi. “IBM Yazılım Akademisi”nin ilk mezunları sertifikalarını, yarışmanın galipleri ise ödüllerini, 23 Haziran’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapılacak bir törende alacak.

Akademide; 2008 yılı boyunca, açık kaynak kodlu yazılımlar ve IBM’in arakatman yazılımları üzerine eğitim verildi. Ardından, 515 öğrencinin oluşturduğu 175 takım, IBM’in kurguladığı iş senaryolarına göre proje geliştirerek yarışmaya katıldı. Projeler BT profesyonelleri ve akademisyenlerin oluşturduğu jüri tarafından değerlendirildi, aralarından 10 finalist ekip seçildi.

Öğrenciler, projenin ilk aşamasında, Java, Eclipse, Rational, DB2 ve Wepshere yazılımları üzerine teknik dersler aldı. Daha sonra, kendi üniversitelerinden bir akademisyenin danışmanlığında oluşturdukları ekiplerle, IBM’in, şirketlerin iş süreçlerinin geliştirilmesini hedefleyen senaryolarına uygun yazılımlar tasarlandı. Öğrencilerin yazılımları, sağlıktan taşımacılığa, eğitimden yayıncılığa kadar pek çok sektöre çözümler sunuyor.

Yazılım Akademisi’nin ilk ödülleri…
Yarışmada dereceye giren ilk 3 ekibin üyeleri, IBM’in Zürih’teki Araştırma Laboratuvarı’na düzenlenecek özel geziye katılarak, geliştirilen ileri teknolojileri yerinde görmenin yanı sıra, ihtiyaç duyulduğunda IBM Türk’te yarı zamanlı çalışma olanağına sahip olacak. 4. ve 5. ekipler, Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi’nde ya da KKTC’deki Süper Bilgisayar İleri Araştırmalar Merkezi’nde staj yapacak. Dereceye giren diğer ekiplerin üyelerine ise iPod armağan edilecek. IBM, yarışmada en çok sayıda proje sunan, en başarılı ekip çıkartan ve en çok danışmanlık yapan bölümlere 1’er adet Sistem p Power6 tabanlı Unix sunucusu hediye edecek. Projelerini sunan tüm öğrenciler, IBM’in küresel işgücü alımı için yararlandığı özel CV havuzuna kayıt olacak.


Bilgi için:
IBM  - 0 212 2800900

Tüm konu: IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi.

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tür akademik girişimler Türkiye'nin programcılıktaki kalitesini artırır mı?