içeriği korumak için şifrele sorunu

HPQ-User
11-10-2008, 12:35   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ozzy8585 sormuş:
D deki bi klasörürümdeki dosyalara sağı tıklayıp özellikler gelişmiş içeriği korumak için şifrele olayını yapmıştım bi süre sora C ye format attım we D deki o şifrelenen dosyalarım açılmaz hale geldi lütfen yardım edin nasıl açabilirim o dosyalrımı ayrıntılı yazarsanız sewinirim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

YasarS
11-10-2008, 12:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

O dosyalar şifrelendiği zaman hangi hesap ve hangi oturum hakkıyla şifrelenmişse sadece o hesapla açılabilir.Bilgisayara admin olarak tam yetkiyle girip açmayı deneyelim

YasarS
11-10-2008, 12:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bu soruna dair microsoft'a sorulan sorunun karşılığı olarak microsoft'un verdiği yanıt.

Operatör > Microsoft windows xp üzerinde verileri korumak icin sifreleme yöntemi kullanicinin profiline verilen özel bir sertifika dosyasidir. Eger format öncesinde bu sertifikanin yedegini aldiysaniz, Yönetim bölümünden dosya sahibini degistir yaparak sertifikayi gösterip düzeltebilirsiniz. Ancak sertifika olmadan " biz dahil " yapabilecegimiz yok cünki sifreleme yöntemi 6000 k/bit ile yapilmakdadir...Daima kullanici - yönetici profillerinin kök sertifikalarini yedeklemeyi ihmal etmeyin...bilgisayar disinda tutarsaniz daha iyi olur disket - cd vb.

Yani o dosyayı açma şansı yok varsa bile %1 olasılık.

Kapalı Hesap (79876)
11-10-2008, 12:52   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,252 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Sorun :

Bilgisyarıma yeniden XP yükledim ama eski kurulumu silmedim. eski documents and settings deki klasorumu sifreletmistim ve simdi o klasore erisemiyorum silmeme bile izin vermiyor bu klasore girmenin yada en azından silebilmenin bir yolu yokmu ?
Eski account adımı ve sifremi biliyorum
simdiden tesekkur ederim.
Cevap1:
güvenli kipte klasör özelliklerinden
"Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir" işaretle. Sonra administrator'u geçerli sahibi yap. Cikan uyariya evet de... Daha sonra silebilirsin...

Olmazsa güvenli kipte klasör özelliklerindeki yetkilere bi bak. Bu arada administrator olarak girmeyi

Cevap 2
administrator ile login olduktan sonra klasor uzerinde sag tus yapıp properties deyip security kısmına gelip daha sonra advanced demen gerekir. Yeni acılan pencerede owner diye bisey olacak, oradan change owner deyip administratoru klasorun sahibi olarak degistirmelisin. Artık o klasor aynı zamanda senin klasorun. Ardından sifreyi kaldırabilir, everyone a full control verebilirsin. Yaptıgımız olay basit aslında; klasorun sahibini degistirmek. Umarım işe yarar.
Bak aşağıda bir linux sürümü olan gimp ile windows altına şifrelenmiş dosyalara erişilmesi yazıyor.  Ben deemiştim işe yarıyor gerçekten farklı bir işletim sistemi ile çalışacağından bir uzmandan yardım almalısın.
Konu: Windows Şifreli Dosyalara Erişim

Bilindiği üzere bilgisayar kullanıcıların çoğu windows kullanmakta ve bu windows kullanıcıları, önemli bilgilerini şifrelemek için illaki windows mantığı üzerine çalışan yazılımlara ihtiyaç duymakta, kullanmakta. Durum böyle olunca, windows işletim sistemi ile çalışan bir bilgisayara ve içerisinde şifreli dosyalar sahip kişiler, bilgisayarlarına bu sistemin mantığıyla hareket etmeyen linux tarzı farklı bir işletim sistemi veya program kurduklarında göreceklerki önceden bir şifreyle ulaşabildikleri dosyalarına herhangi bir şifreye ihtiyaç duymadan ulaşacaklardır.

Bunu daha önceden de bilmekle birlikte çok fazla önemsemiyordum. Çünkü kim benim gizli dosyalarımı görebilmek, mümkünse içerisinden bir şeyler alabilmek için farklı bir işletim sistemi kurabilsin ?! Tabiki kolay olmayan ve zaman alan bir yöntem olurdu..
Tabi sırf bu iş için tasarlanmış windows tabanlı programlar ve bunları kullananlar vardır.. Ancak buradaki konu linux tabanlı, amacı şifreli dosyalar erişim olmayan bir programın, bu dosyalara erişimi sağlıyor olması.. Hack c*ack olaylarından anlamayan birinin bile, bilgilerinize rahatlıkla erişebiliyor olması..


Özün sözü; Eğer bilgisayarınıza Gimp (linux tabanlı grafik işleme yazılımı) kurarsanız göreceksinizki, bu programın sadece open komutunu kullanarak şifreli dosyalarınıza, şifrenizi kullanmadan erişeceksiniz.. Bu durum şu an için kullandığım Folder Guard (ben en iyisi sanıyordum) adlı program için geçerli, diğerlerinide denedikçe bilgi vereceğim inşallah..

Gimp için tıklayın::

Gimp kurmak için bazı bilgisayarlarda gerekebilecek GTK+ kurulumu::

Gimp yazılımını kurup kendi dosya koruma programınız üzerinde denerseniz ve erişime engel olduğunu görürseniz, lütfen kullandığınız programı bizimle paylaşın..
Ya da Folder Guard programının Gimpden koru gibi bir butonu varsa bilen bildirsin biggrin.gif

Tanıdığım tanımadığım herkesi bilgilendirmek adına bir çok kaynağa bu bilgi gönderilmiştir.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 11 Ekim 2008 13:03