IE KİLİTLENME ALGILAMASI

Banned
30-01-2009, 03:15   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Arkadaşlar!
İnternet Explorer'da son zamanlarda sıkça yaşadığım bir sorun var!İnternetteyken herhangi bir anda "İnternet Explorer Güvenliği" başlıgı altında açılan uyarı penceresinde :IE Kilitlenme Algılaması şeklinde bir uyarı alıyorum!İzin ver,izin verme şeklinde iki düğmeden herhangi birini tıkladıgınızda ,Windows'un "programı kapat veya sorunu tanımla programı yeniden başlat penceresi çıkıyor!Tabii bu arada gitti sizin bakmakta olduğunuz sayfa!...Soruna ilişkin degerlendirmeniz nedir?

Banned
31-01-2009, 02:25   |  #2  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Acaba IE Kilitlenme Algılamasıyla IE Eklenti Kilitlenme Algılaması aynı şey mi?...Aynı şeyse Microsoft'un açıklaması şu :

Internet Explorer'da birbiriyle yakından ilişkili iki yeni özellik bulunur.

Internet Explorer Eklenti Yönetimi, kullanıcılara, Internet Explorer ile yüklenebilecek eklentilerin listesini görüntülemek ve denetlemek için eskisinden daha ayrıntılı denetim olanağı sağlar. Ayrıca daha önce gösterilmeyen ve oldukça zor algılanabilen bazı eklentileri de gösterir.

Internet Explorer Eklenti Kilitlenme Algılaması, Internet Explorer'da eklentiyle ilgili kilitlenmeleri algılamaya çalışır. Eklenti başarılı bir şekilde belirlendiğinde, bu bilgiler kullanıcıya sunulur. Kullanıcı, kilitlenmeleri tanımaya yönelik eklentileri devre dışı bırakabilir ve bütün olarak Internet Explorer kararlılığını artırabilir
Kullanıcılar Internet Explorer tarafından kullanılan eklentileri görüntüleyebilir, etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilir ve Internet Explorer kilitlenmeleriyle ilgili olabilecek eklentileri belirleyebilir. Yöneticiler izin verilen veya izin verilmeyen eklentilerin listesinin uygulanmasına zorlayabilir ve kullanıcıların eklentileri yönetmesini kısıtlayabilir.


Internet Explorer beklenmedik şekilde durduğunda Windows, Eklenti Kilitlenme Algılaması programını başlatır. Eklenti Kilitlenme Algılaması, Iexplore.exe (Internet Explorer) işleminin durumunu inceleyen bir hata çözümleme programıdır. Bu program yüklü dinamik bağlantı kitaplıklarının (DLL'lerin) listesini oluşturur ve yönerge işaretçi kaydının (EIP) kilitlenme sırasındaki değerini kaydeder. Eklenti Kilitlenme Algılaması daha sonra EIP değerinin içinde olduğu bellek aralığına sahip DLL'yi bulmaya çalışır. Kilitlenmenin nedeni genellikle bu DLL'dir. Bulunan DLL bir sistem DLL'si değilse ve bir Internet Explorer eklentisinin COM sunucusuysa, Internet Explorer Eklenti Kilitlenme Algılaması iletişim kutusu görüntülenir. Bu iletişim kutusu kilitlenmeye neden olan eklentiyi gösteren bilgileri, eklentiyle ilişkili şirketin adını ve eklenti kodunu içeren DLL dosyasının açıklamasını içerir. Belirlenen eklentiyi devre dışı bırakmak üzere kullanabileceğiniz Eklentileri Yönet'i görüntülemek için Gelişmiş'i tıklatın. Bilgileri gözden geçirdikten sonra Devam'ı tıklatın; standart Windows Hata Bildirimi penceresi açılır.

Son Düzenleme: xbb ~ 31 Ocak 2009 02:26