IE simgesinin masaüstünden kaybolması (detaylı ana

radyoaktif
19-06-2010, 22:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler. Ufak bir sorunum var; Windows XP 32 bit kullanıyorum. Sorunumun analizini şu şekilde açıklayabilirim ki PC'ye sp3'lü XP 32 bit CD'si ile format attıktan sonra başlat menüsü görünümünü Klasikden normale alınca masaüstünde var olan IE simgesi kayboluyor ve combofix ile taratmadığım sürece de gelmiyor yani combofix "scrrntr.dll" isimli dosyayı bulup sildikten sonra IE simgesi geri masaüstüne geliyor ve masaüstünü özelleştir sekmesinde sadece 3 klasör gözüküyor IE yok. Bunlar; Belgelerim, Ağ Bağlantılarım, Bilgisayarım. Bu olay bütün sp3'lü XP CD'lerinde mi oluyor? Yani sorun microsoft kaynaklı sp3'demi yoksa benim sp3 XP format CD'im mi bu soruna yol açıyor? Zaman içinde başka PC'lere başka SP3'lü CD'ler ile format attığımda da bu sorun ile karşılaşmıştım ama sp2'li CD'lerde başlat menüsünün görünümünü değiştirsende IE'yi tekrar "masaüstü özelleştir" kısmında gözüktüğü için tık koyarak tekrar masaüstüne getirebiliyordun. Yani sp2'li XP CD'lerinde "masaüstü özelleştir" kısmında Belgelerim, Bilgisayarım, Ağ Bağlantılarım ve IE gözüküyordu ama sp3'lü XP'lerde Masaüstü özelleştir kısmında (başlat menüsünün görünümünü değiştirdikten önce yada sonra farketmiyor) diğer 3 ikonun yanı sıra IE ikonu gözükmüyor. Ben combofix ile taratmadığım sürecede tekrar masaüstüne gelmiyor. Combofix'le tarattıktan sonra "scrrntr.dll" isimli virüsünü buluyor ve siliyor böylece IE masaüstüne geri geliyor ama masaüstü özelleştir kısmında genede gözükmüyor. Yani bu olaydan şu sonuç çıkabilir ki; IE'nin başlat menüsünün görünümünü değiştirdikten sonra masaüstünden kaybolması bu "scrrntr.dll" virüsünün işi ve o silinene kadar masaüstünde gözükmüyor, IE'nin masaüstü özelleştir kısmında gözükmemesinin sebebi ise SP3'den kaynaklı? Çünki sp2'li XP CD'lerinde böyle bir sorunla daha önce hiç karşılaşmadım.

Daha detaylı olması açısından durumun ss'lerini sırası ile 1.'si üstten başlayacak şekilde ekliyorum yani PC'ye format attıktan hemen sonra adımları en üstten başlayacak şekilde uyguluyorum;


ve combofix'in o bulduğu "scrrntr.dll" virüsünü görebilirsiniz. SS'lerde gördüğünüz 2 çeşit diğer isimli dosyalar sizi yanıltmasın çünki bu son 2 ss'de farklı zamanda 2 ayrı formattan sonra taratmalarım. "scrrntr.dll" virüsü yanında çıkan 2 çeşit başka virüs daha var sorun onlar değil çünki onlar bu sorundan sonra her zaman çıkmıyor yani bazen sadece "scrrntr.dll" çıkıyor ve bu silindikten sonra da IE geri geliyor.

Sorun nedir yardımcı olur ve beni detaylı bir şekilde bilgilendirirseniz sevinirim? Sorun SP3'den mi? yoksa benim XP SP3'lü CD'im mi virüslü? nedir bu IE simgesini gizleyen virüsün mantığı? Neden sp2'de böyle bir sorun yok? Umarım sorunumu detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmışımdır. Konumu tenezzül edip okuyan ve cevaplayacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Jubei76
19-06-2010, 23:41   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Anladığım Kadarı İle Modifiyeli Bir Xp Sp3 Cd,si Kullanıyorsunuz Doğrumudur ?<

BOOMFUNKMCS
19-06-2010, 23:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006


 

mcafee23 ayrılmıştır
20-06-2010, 04:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

worm.amca.32A trojanı bu kesin bir çözümü yok.Temiz sürümü ile değiştirilebilir ancak kullandığınız bir uygulamadan tekrar bulaşabilir.Kaynağını bulmalısınız.
 
ayrıca combofix'in bulduğu win.com dosyası sistem dosyası değildir.Bu dosya win98'den sonraki sürümlerde yoktur.Win98'deki görevi ise windowsu açmaktır.Xp ve sonraki sürümlerde winlogon.exe adını almıştır.
Kesinlikle silinmelidir.

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 20 Haziran 2010 04:24