IE takımından yeni HTML5 katalog sitesi

CHIP Online
26-07-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HTML5'in "mucizelerini" sergilemeye iyice alışan Microsoft, şimdi de bu ilginç sitesiyle şov yapıyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ie- ... g-sitesi_34981.html

Microsoft'un Internet Explorer takımı, HTML5'le çalışan web siteleri geliştirmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir &lt;span style="text-decoration: underline;">etkileşimli HTML5 müzik klibiydi</span>. Microsoft şimdi ise içerisinde dikey olarak dolaşmanıza izin veren &lt;span style="text-decoration: underline;">Glimpse</span> adında bir etkileşimli katalog ile karşımızda.


Microsoft, &lt;span style="text-decoration: underline;">kataloğu</span> oluşurmak üzere alışveriş alanında önde gelen arama motoru TheFind ile beraber çalışmış. Peki Microsoft, HTML5'e neden bu kadar çok önem veriyor? Şirket, HTML5'in gücünü ve işlevselliğini göstermek, yeni web standardı ile endüstrinin gelişmesine yardımcı olmak istiyor. Bu nedenle Microsoft, HTML5 uygulamalarını diğer web tarayıcıları için de sunuyor.


Microsoft, siteyi oluştururken kullandığı kodları da geliştiricilere yardımcı olması için yayınlıyor. Konuyla ilgili bir geliştirici iseniz, Microsoft'un bu blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tüm Konu: IE takımından yeni HTML5 katalog sitesi

Kaynak: www.chip.com.tr