IE'yi suçlayan AB'ye Opera'dan destek geldi

CHIP Online
21-01-2009, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

AB tarafından haksız rekabete yol açmakla suçlanan IE'ye bir darbe de Opera'dan geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/IE-y ... ek-geldi_10574.html

Resimlerle: Microsoft Internet Explorer 8 (Beta 2 Prerelease)

Sizlere yakın zamanda Avrupa Birliği'nin Microsoft'un internet tarayıcısı Internet Explorer'ı haksız rekabete yol açmakla suçladığını aktarmıştık. Daha önce de Microsoft'u cezalandırmış olan Avrupa Birliği'nin bu yaklaşımı, tarayıcı savaşlarının dört büyük oyuncusundan biri sayılan Opera cephesinde de yankı buldu. Opera adına konuşan firma yetkilisi Jon von Tetzchner, internet tarayıcılarını bir bilgisayardaki en önemli yazılım olarak nitelendirerek, bu kararla Microsoft'un internet tarayıcı pazarının yararına olacak konulara önem vermeye başlayacağını ve kullanıcılara internet tarayıcıları konusunda gerçek anlamda bir seçim özgürlüğü doğacağını savundu.

AB'nin Microsoft'u Windows içerisinde Internet Explorer'ı dağıttığı için haksız rekabete yol açmak ile suçlamasının arkasında ise Opera'nın 2007 Aralık ayında yapmış olduğu itiraz başvurusu yatıyor. Başvuruda Internet Explorer'ın diğer tarayıcıların var olmasını engellediği ve web standartlarının oluşturulması çabalarına zarar verdiği konularına yer verilmiş. Opera'nın başvurusundaki en sağlam dayanağını ise AB'nin ilgi komisyonunun daha önce Windows Medya Oynatıcısı aleyhine verdiği karar oluşturuyor.

Tüm konu: IE'yi suçlayan AB'ye Opera'dan destek geldi

İzleyin: Internet Explorer 8

Resimlerle: Microsoft Internet Explorer 8 (Beta 2 Prerelease)

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Opera'nın başvurusuyla hareket eden AB bu konuda haklı mı?

Fattur
21-01-2009, 12:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ya bizim operada iyice şey olmuş.Artık o şeyi söyleyemiyorum..

aslanov
21-01-2009, 13:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
176 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Ben aldım CD mi kurdum Windowsu baktım media player yok. Ses testi yapamıyorum. İnternetten indirmeye kalktım ama tarayıcı yok. Eee ne olucak şimdi? O zaman hemen CHIP DVD sinden bir firefox ve winamp mı kurucaz?

berkant10
21-01-2009, 17:21   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

ben de şu olayı anlayamıyorum
adamın biri 200 300 dolar verip işletim sistemi alıyor
belki adam hayatında opera firefox u duymadı o da ne internet explorer yok
opera firefox bunlarla uğraşacağına kendilerini daha da geliştirirlerse ve reklamlarla bunu desteklerse zaten kendiliğinden ie nin kullanım  oranı düşecektir ki son okuduğum bir haberde bunun gerçekleştiği ve progresif bir şekilde devam ettiğini belirtiyordu

bu tarz hareketlere hiç gerek yok bence

TuncaBozkurt
21-01-2009, 17:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

AB sadece Microsoft'a karşı çalışıyor gibi duruyor sanki. Çünkü hiç Apple'a bu kadar fazla monopol davası açıldığını görmedim. Microsoft Windows Media Player'ı, Internet Explorer'ı koyuyor da Apple MacOS'lara kendi programlarını koymuyor mu?

Yani AB'nin Microsoft'a karşı bir önyargıya sahip olduğunu düşünüyorum.

sertata
21-01-2009, 17:43   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Karar'ın bir anlamda doğru olduğunu düşünüyorum ama artık microsoftun üzerinden tekel işletim sistemine sahip firma yapışkanını çıkarabilecek bir firma çıkıp yeni ve özellikle oyuna da destek veren bir işletim sistemi yapmalı ki hali hazırda ubuntu gibi pardus gibi işletim sistemleri var ve ubuntu üzerinde azda olsa yeni oyunları oynamak mümkün tabi program aracılığı ile ama bu gelişmelerin bu sektöre para yatırabilecek finansörler ve ya şirketler aracılığı ile hızlanması ve gelişmesi lazım microsoft hazır tökezlemişken bence bu konuda birilerinin atak yapması lazım zaten sektörde artık her firma her işi yapmaya başladı apple telefon çıkardı yakında oyun konsolu çıkaracağı konusunda duyumlar var ama kimse microsofta bu konuda rakip çıkaramıyor ama umudum en yakın zamanda google android ile bir işletim sistemi yolunda gidiyor projesinde keşke oyuna da destek verir bu sayede rekabet olur bu sektörde.

Tırtıl
22-01-2009, 10:39   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Zaten Opera'nın başlattığı bir kampanyadır.

Linux'un hemen hiç bir sürümünde, Opera yüklü olarak gelmiyor, veya Apple'ın hiç bir sürümünde de Opera yüklü olarak gelmiyor. Acaba neden Microsoft... Neyse yanıtı herkes biliyor.