IE10'daki "beni izleme" nasıl olacak?

CHIP Online
10-08-2012, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Internet Explorer 10'un "bazılarını" kızdıran özelliği, Windows 7 ve Windows 8'de nasıl sunulacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ie1 ... l-olacak_35239.html

Microsoft, Windows 8'in Yayın Önizleme sürümündeki IE10'a yeni bir gizlilik işlevi olan "beni izleme" işlevini eklediğinde reklam şirketlerinin eleştiri oklarını üzerine çekmişti. Microsoft ise &lt;span style="text-decoration: underline;">blog'unda</span> yayınladığı bir yazıda diğer tarayıcılarda da bulunan bu özellikle ilgili bir açıklama yaptı.


Reklam şirketleri, Internet Explorer 10'da yer alan ve reklam şirketlerinin sizin siteden siteye geçerken izinizi sürmesine engel olmayı amaçlayan "beni izleme" özelliğinin "internet ürünlerini ve hizmetlerini azlatarak bazı iş modellerini baltalayacağını" iddia etmişti. Microsoft ise yasal sorunlarla ilgili blog'unda tüketicilerin "beni izleme" özelliğine "güçlü bir destek" verdiğini söyledi.


Microsoft'tan gizlilik şefi Brendon Lynch, Windows 8'deki "beni izleme" özelliğinin kullanıcılar tarafından nasıl ayarlanacağını merak eden "üçüncü parti"lerin olduğunu iletioyr.


Lynch, Windows 8'in kullanıcılara iki yol sunacağını söylüyor: "hızlı ayarlar" veya "özelleştir". Kullanıcının "hızlı ayarlar"ı seçmesi halinde, genel olarak gizliliği ve güvenliği artıran seçenekler otomatik olarak seçiecek. Lynch, IE10'u Windows 7'de kullananlar için "beni izleme"nin etkinleştirildiğine dair farkedilir bir uyarı mesajı gösterileceğini de bildiriyor. Bu mesajla beraber özelliğin nasıl çalıştığına dair bir bilgi de Windows 7 kullanıcılarına gösterilecek.

Tüm Konu: IE10'daki "beni izleme" nasıl olacak?

Kaynak: www.chip.com.tr