IE10'daki Flash kısıtlaması sorunu çözülüyor!

CHIP Online
13-03-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Internet Explorer 10'da Flash sitelerinde karşılaştığınız sorunlara Microsoft'tan çözüm geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ie1 ... ozuluyor_39141.html

Windows 8 ve Windows RT ile beraber gelen Internet Explorer 10, Flash'ın "gömülü" bir sürümüyle sunuluyor. Ancak her web sitesi bu gömülü Flash'tan faydalanamıyor, bunun için web sitelerinin Microsoft'un izin listesinde bulunması gerekiyor. Windows 8'in masaüstünde böyle bir kısıtlama yok ancak RT'deki Internet Explorer'ın hem Metro hem de masaüstü sürümleri, bu beyaz listeyi kullanıyor. Microsoft'un böyle bir kısıtlamaya gitmesinin nedeni ise dokunmatiklerle ilgili uyumluluk sorunları.


Ancak Microsoft'un yapmak üzere olduğu bir değişiklik ile gömülü Flash, kara liste yerine beyaz liste kullanmaya başlayacak. Böylece Flash, sadece Microsoft'un izin vermediği web sitelerinde çalışmayacak, geri kalan tüm web sitelerinde çalışır hale gelecek. Internet Explorer 10'un Windows 8'deki masaüstü sürümü, kısıtlamasız olarak çalışmaya devam edecek.


Yazılım devi, bu değişliğin nedeninin çoğu Flash sitesinin dokunmatiklerle yeterince iyi çalışması olarak açıklıyor. Ayrıca dokunmatiklerle iyi geçinemeyen Flash sitelerinin büyük bir bölümü, farklı web tarayıcısı eklentilerine ihtiyaç duyduğu için çalışmıyor.


Windows Update üzerinden şu sıralarda kullanıma sunulması beklenen değişiklik sayesinde IE10'da siteleri beyaz listeye alma zorunluluğu ortadan kalkmış olacak.

Tüm Konu: IE10'daki Flash kısıtlaması sorunu çözülüyor!

Kaynak: www.chip.com.tr