IFA Berlin'de Vestel şovu

CHIP Online
02-09-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

IFA'ya 318 farklı elektronik ve beyaz eşya ile katılan Vestel, bakın dev fuarda neler tanıtıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ifa-berlin-de-vestel-sovu_35698.html

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük elektronik fuarı IFA'ya 18. kez katılan Vestel, 318 farklı elektronik ve beyaz eşya ürünüyle tüketicilerle buluşuyor. Vestel, 2 bin 650 metrekarelik alanda 10.1" Tablet PC, 3D Smart LED TV, 21:9 3D Smart TV,Quad HD 60 inç LED TV, şeffaf monitör, 80 inç akıllı tahta, Warner Bros LED TV, ses ve hareket sayesinde kumanda edilebilen LED TV, 4 kapılı buzdolabı (French door), kurutmalı çamaşır makinesi modelleri gibi öne çıkan ürünlerini de sergiliyor.


Tüm kıtalardan ziyaretçi akınına uğrayan IFA'nın, Vestel'in elektronik ve beyaz eşya sektörlerindeki büyük müşterileriyle bir araya geldiği en önemli fuar olduğuna dikkat çeken Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, fuardaki Vestel standında yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"IFA sayesinde yeni ürün ve modellerimizin tamamını sunmanın yanı sıra ürünler hakkında müşterilerimizden geri bildirim alma şansını da yakalıyoruz. Mevcut müşterilerimizin birçoğu ile IFA fuarında tanıştık. Bu yıl da Vestel teknolojisini mevcut ve potansiyel müşterilere tanıtmayı, satışlarımızı artırmayı ve yeni iş bağlantıları kurmayı hedefliyoruz."


Vestel'in bu yılın ilk altı ayında bir önceki seneye kıyasla, TV grubunda adetsel olarak yüzde 70 büyüdüğünü belirtenErdoğan, "2012'nin ilk çeyreği itibarıyla Avrupa LCD TV pazarında payımızı yüzde 24'e ulaştırdık. Beyaz eşyada yarıyıl sonu itibarıyla yüzde 20 büyüdük. Bu sayede 2012'nin ilk 6 ayında toplam ihracatımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artırdık" diye konuştu.


2012'de Japonlarla büyüyen Vestel, Güney Amerika için de şaseleri hazırladı


Avrupa'da özellikle Büyük Britanya, İrlanda ve İskandinavya'da TV pazarı küçülürken Vestel'in bu bölgelerde yüzde 30'un üzerinde büyüdüğünü aktaran Turan Erdoğan, Japon müşterilerinin artan etkinliğinin Vestel'in tüm satışlarında Japon markalarının yüzde 30'un üzerinde paya sahip olmasını sağladığını belirtti. Erdoğan, Güney Amerika kıtası için ülke şartlarına uygun ürün geliştirme çalışmalarını da tamamladıklarını, Arjantin, Brezilya, Uruguay, Peru, Kolombiya ve Paraguay'a TV ihracatına hazırlandıklarını Afrika'da ise tüm dağıtım haklarını aldıkları Telefunken markası ile önemli satış hacmine erişmeyi hedeflediklerini söyledi.


Akıllı Tahta konusunda, Hollanda'dan Almanya'ya, Arjantin'den Güney Afrika'ya ondan fazla ülkede işbirliği başlattıklarını belirten Turan Erdoğan, Afrika ve Balkan ülkelerinde projeler yürütmek üzere eğitim bakanlıkları ile yaptıkları görüşmelerin devam ettiğini, yılsonuna kadar 50 milyon dolarlık bir ihracat hacmi hedeflediklerini vurguladı. Erdoğan, öte yandan bu yıl ilk defa Mauritius, Maldiv Adaları, Seyşeller ve Kosova gibi ülkelere de set üstü kutu sattıklarını ekledi.


Tüm Konu: IFA Berlin'de Vestel şovu

Kaynak: www.chip.com.tr