İGDAŞ, Sezen Aksu'ya tazminat ödeyecek

Taner Selek
29-10-2016, 13:24   |  #1  
Taner Selek avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2016

Habertürk Gazetesi'nden Hayati Arıgan'ın haberine göre, ünlü şarkıcı Sezen Aksu'nun "Sen Ağlama" adlı eserini izinsiz santral anons yani bekleme müziği olarak kullanan İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ), ünlü sanatçıya 17 bin TL tazminat ödemeye mahkûm oldu. Eserin izinsiz kullanımını noterle tespit ettiren Aksu, İGDAŞ'a ihtarname çekti. İGDAŞ yetkilileri ise haksız kullanıma son verdiklerini belirtti.


AKSU 25 BİN TL'LİK DAVA AÇTI

Aksu, avukatı aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne 20 bin TL maddi 5 bin TL manevi olmak üzere toplam 25 bin TL'lik dava açtı.
Satış bedeli daha pahalı İGDAŞ ise santral seslendirme ve bilgisayar ses sisteminde 'Sen Ağlama' adlı eserin kullanımına rastlanılmadığını belirterek davanın reddini istedi. Bilirkişi, Aksu'nun eserlerinin sektördeki emsallerine göre daha pahalı bir satış değerinin olduğunu belirtti.
Mahkeme eserin kullanımını piyasa rayiç bedelinden hesaplayarak İGDAŞ'ın Sezen Aksu'ya 12 bin TL maddi, 5 bin TL de manevi olmak üzere toplam 17 bin TL ödemesine karar verdi.

Kaynak