İki antivirüs aynı anda kullanılır mı?

CHIP Online
24-04-2013, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İki antivirüs kullanmak, tek antivirüs kullanmaktan daha mı iyi? Merak edilen cevap içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iki ... nilir-mi_39957.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Bilgisayarların en önemli özelliklerinden bir tanesi de, çoklu görev yetenekleri sayesinde birden fazla işi aynı anda yerine getirebilmeleri. Ancak PC'nizde aynı anda yapmamanız gereken bazı nadir şeyler de var; birden fazla antivirüs kullanmak, bir dosyayı iki kez şifrelemek gibi.

Antivirüs yazılımları arka planda durmaksızın çalıştığından ve açtığınız, indirdiğiniz programları taradığından iki (veya daha fazla) antivirüs çalıştırmak, performansın düşmesine neden olacaktır. Bir antivirüs genellikle sisteminizi yormayacak ve sizin tarafınızdan hissedilmeyecek şekilde çalışsa da iki antivirüs, performans kaybını iki katına çıkarabilir. İndirdiğiniz her programın iki defa taranacağını, her iki antivirüsün RAM'inizde yer kaplayacağını unutmayın. Dahası iki antivirüsün çakışması bazı programların çökmesine, Windows'un kararlılığını kaybetmesine neden olabilir.

Bazı antivirüsler, kurulumdan önce mevcut antivirüsü kaldırmanızı önerebilir. Ancak bu size önerilmese bile iki antivirüsü aynı anda çalıştırmamalısınız. Mutlaka ek bir güvenlik istiyorsanız, antivirüs yazılımınızın yanında arka planda sürekli çalışmayan, Malwarebytes veya SuperAntiSpyware gibi bir anti-zararlı yazılımından faydalanabilirsiniz.

Tüm Konu: İki antivirüs aynı anda kullanılır mı?

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr