İki firma patent konusunda anlaşamayınca...

CHIP Online
13-05-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung - Apple savaşını aratmayacak, yeni bir milyon dolarlık savaşımız daha oldu! İşte taraflar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iki ... amayinca_47083.html

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

Teknoloji dünyasında milyar dolarlık tazminat davaları artık bir moda haline geldi. Apple ve Samsung arasındaki milyar dolarlık davalar henüz sonuçlanmıştı ki, şimdi de Oracle, Google'ı, Android'i geliştirirken Java'nın patentlerini izinsiz kullanmakla suçlayarak milyar dolarlık tazminat davası açtı.


Dava aslında tüm milyar dolarlık davalar gibi son derece karmaşık. Ancak kısaca Oracle Google'ı, kendi kodlarını yazabilecek güce sahipken, Android'i çok daha kısa sürede bitirmek için Java'nın kodlarını kopyalamakla suçluyor.


Google ise, Java'nın bedava bir yazılım olduğunu, Java'yı ilk geliştiren eski sahibi Sun'ın, Google'a Java kodlarını kullanmak konusunda izin verdiğini zira Java'nın açık kaynak kodlu bir yazılım olduğunu dile getiriyor ve açık kaynak kodlu bir yazılımın parçalarını kullanarak başka bir ürün geliştirmenin hırsızlık olamayacağını savunuyor.


Fakat Oracle, Java'yı 7.4 milyar dolara satın aldıktan sonra Java ve Google arasında resmi bir anlaşma olmadığını, Google'ın Java'dan alınan tüm kodları aslında çalmış olduğunu iddia etmeye başlamıştı. O günden bu yana çözülemeyen sorun şimdi yargıda ve bakalım ABD yargıçları, Google'ı milyar dolarlık tazminat ödemeye mahkum edecek mi?

Tüm Konu: İki firma patent konusunda anlaşamayınca...

Resimlerle: Saç baş yolduran telif davaları

Kaynak: www.chip.com.tr