İki Sesi Aynı Anda alma

HPQ-User
12-06-2009, 08:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

midyat sormuş:
Merhaba Sayın Chip Online benim sorun değilde yapmak istediğim bir şeyi sormak istiyorum ..
benim bir cafem var bilgisayarımdan müzik çalıyorum cafede müzik çalarken bilgisayardan film izlemek istiyorum ama cafe için çaldiğm müzik ile izlediğim filmin sesleri birbirine karişmasin istiyorum yani tek bilgisayardan  hem cafem için müzik çalınsın hemde film izlemek istiyorum her ikisinin seslerini ayrı ayrı çalınsın bunun için hangi donanımlar veya programlar gerekli yardımcı olusanız sevinirim şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
celeron (r) işlemci
1 gb ram
120 gb hdd
ses kartım onbord


İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; InfoPath.1)

Trance
12-06-2009, 09:46   |  #2  
Trance avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,058 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Bunun için 2 tane Ses kartı gerekir.
bir anakartla beraber gelen onboard kart diğerinide uygun fiyatlı bir ses kartı alırsın. Her ikiside PC de tanıtılmış ve çalışır vaziyette olması lazım.
izleyeceğin filmin sesleri, PC de denetim masasında, ses aygıtlarından, ses sekmesindeki, varsayılan ses aygıtı olarak  seçtiğin karttan alıcaksın. Yani Bilgisayarında varsayılan olarak seçilmiş olan kartın çıkışında istedeğin filimin seslerini istediğin müziği dinleyebilirsin.
Gelelim diğer Karta : Ondaki çıkışlarda cafe içine ses vericek. Yanlız bu kart sistemde default yani varsayılan olmuyacak! ona göre. Çalıcağın herhangibir player da (Winamp ve VirtualDJ programları ile bunlar yapmak mümkün.) Mesela Winampte şöyle olmalı:
Options tan > Preferance e bas çıkan pencerede solda Plug-ins in altında Output a tıkla, altta Configure ye bas , karşımıza gelen pencerede Device bölümünde, birincil ses sürücüsü  değilde diğer varsayılan olmayan 2. ses kartımızı seçip Apply ve ok le çık.
ve Artık bilgisayarında winamp dışında ne çalarsa çalsın bilgisayarın başında duyacaksın, cafe dekiler yanlız  ca winamp ta çalan şarkıları duyacaktır.
Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla..

Son Düzenleme: Trance ~ 12 Haziran 2009 09:59