İki Tane csrss.exe Dosyası Ve Üç Tane taskhost.exe

Mert_TR
26-09-2012, 17:09   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Windows 8 Pro kullanıyorum. Daha şimdi gördüm bu dosyaları. Nedir, necidir bunlar?

İki tane csrss.exe dosyası var ve iki tane taskhost.exe dosyası var. Biri LOCAL SERVICE tarafından diğeri kendi tarafımdan çalışıyor. Bir tane de yine kendi hesabımdan çalışan taskhostex.exe var. Ve söylemeyi unutuyordum csrss.exe dosyalarının ikisi de SYSTEM tarafından çalışıyor. Ayrıca bir milyon tane ( anladınız ) svchost.exe dosyası var.

Tüm dosyaların adlarını söyleyemeyeceğim. İşte merak ettiklerim: ( İkisi de resim )

https://skydrive.live.com/redir? ... ey=!AIGus8qd7JyxRrY

https://skydrive.live.com/redir? ... ey=!AFSl0hsfr8uHB28

taskhost.exe ve csrss.exe ler en çok kafamı karıştıranlar çünkü bir yerde iki tane csrss.exe varsa bunun iyiye işaret olmadığı yazıyor.

Lütfen yardım edin !

Son Düzenleme: Mert_TR ~ 26 Eylül 2012 17:11
bosluk
26-09-2012, 18:30   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Çok fazla gereksiz servis açık sisteminizde. Ondan kaynaklanıyor aslında bu. Denetim Masası --> Yönetici Araçları --> Servisler kısmına girip çoğunu kapatmanız önerilir. Örneğin Searchindexer. Çok gereksiz çalışıp bilgisayardaki dosyaları hızlı arama için sürekli indeksleyen bu windows servisi hem ram hem de işlemci yükü kullanır. Devredışı bile bırakabilirsiniz. Bir diğeri geri yükleme hizmeti. Sık sık bilgisayarı bozup geri yükleme noktası kullanmıyorsanız bilgisayar hızını oldukça arttırırsınız bunu kapatmakla. Bir diğeri başlangıç programlarından da kapatabileceğiniz jusched yani java güncellemesi istemcisi. Elle güncellemek varken sürekli çalışması tamamen gereksiz. Öbürü toolbar'lar. Pratik olarak çok çok ihtiyacınız yoksa sistemde hiçbir araç çubuğunu yüklü tutmayın. IE ya da hangi tarayıcı kullanıyorsanız içinden kaldırın bunları. Öbürü MSN servisleri. Ayarlar kısmından otomatik çalıştırılmasını kaldırın ki sürekli sistemde dosyalarını tutmasın. Diğeri TCP, asp ve LMhost aramaları gibi bizim internet bağlantılarımızda çok da kullanılmayan protokollerin otomatik yüklenmesi. Yine servisler kısmından 3-4 adet olan bu servislerin "elle" konumuna getirilmesi lazım. Bir diğeri spool servisi. Sürekli yazıcı kullanmıyorsanız varsın kapalı kalsın, aynı şekilde resim alma wma servisi de öyle. Bir başkası office servisleri. Arada bir kullanıyorsanız tümünü elle olarak seçin, ancak çok gerekli olanları çalışsın. Bir başkası synaptics servisleri. Dokunmatik pad'in ayarlarını sürekli değiştirmiyorsanız kapatın gitsin. Bir başkası windows ayarlarından yönetilecek küçük resim gösterimi. Thumbs.db şeklinde her klasöre eklenen küçük resim gösterimine hiç gerek yok. Bir başkası .net runtime'ler. Hepsinin elle olarak seçilmesi kafi. Bir başkası cd yazma özelliği. Nero gibi ek yazılım kullanıyorsanız açık durmasının amacı yok. Bir başkası zip desteği. Onu da dahili kullanmıyorsanız kapatabilirsiniz. Bir başkası ikincil oturumlar. Bilgisayarı 2-3 kişi kullanıp ayrı oturum açmıyorlarsa tamamen gereksiz. Bir diğeri ekran kartı güncelleme servisleri. Onların da kapatılması uygundur. Uzaktan erişim ve kayıt defteri de aynı şekilde (sistem kısmından da ayarları var bunların) de öyle. Media zamanlamaları ve yazı tipleri ile önbellek vs.. iyileştirmeleri de aynı şekilde kapatılacak. İsteğe göre yardım ve uyumluluk servislerinin de işine pekala son verilebilir kullanılmıyorlarsa.

Yani hem servisler, hem de başlangıç uygulamaları ile zamanlanmış görevlerden epey bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bunları başarıyla yaptığınız takdirde, hem svchost.exe'ler yarıya inecek, hem de görev yöneticisinden ekran görüntüsü almayı tek seferde yapabileceksiniz. Ram ve işlemci kullanımı da doğal olarak yarıya inip, bilgisayar kullanımınızda en ufak bir eksiklik de yaratmayacaklardır. Tavsiyem Windows servisleri şeklinde geniş bir arama yapmanız ve servisleri tek tek ne olduklarını incelemeniz. Böylece neyin kapatılıp neyin kapatılmayacağını çok daha yerinde görebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

bosluk bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Mert_TR
27-09-2012, 11:14   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Yanıtınız için sağolun. Ancak o iki tane csrss.exe dosyası ne olacak ? Çünkü bir yerde bu dosyadan iki tane olursa o dosyaya virüs bulaşmış demektir yazıyordu. Bu csrss.exe ' den virüs gelmez değil mi? Bilgisayarımda bir sorun yok. Gayet hızlı ancak o ikinci csrss.exe neyin nesi ? Bir de o rndlresolversvc.exe ' yi merak ediyorum. Açıklaması tuhaf ... O taskhost.exe ' lere ne demeli? Başka bir şey de taskhosteng.exe. Bir çalıştı kayboldu galiba servisler penceresini açtığımda oldu.

bosluk
27-09-2012, 16:09   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

rndl olan real player'in servisleri. Tamamı kapatılmalı hem otomatik başlangıç, hem de servislerden. csrss.exe de genellikle tüm kullanıcı işlemleri seçiliyse 2 tane olarak çıkar, dosyanın yerini kontrol edin tabi, system klasörü dışındaki bir yerdeyse virüs olması daha olası onun. Ve yukarıda aslında hepsinin çözümünü yazdım. Bahsettiğim servisleri kapatırsanız (çoklu kullanıcı desteği dahil), cs'lerden diğeri de kapanacak zaten. taskhostlar da yine yukarıdaki servislerle alakalı. Gereksizlerini kapattığınız zaman asgariye inecek.

bosluk bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Mert_TR
27-09-2012, 17:27   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Çok teşekkürler ... 

bosluk
27-09-2012, 22:32   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006