İki ünlü yönetmenden sinemanın geleceği...

CHIP Online
03-08-2009, 17:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yüzüklerin Efendisi ve Terminator'ün mimarlarından sinemanın geleceğine dair tahminler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iki- ... gelecegi_14240.html

Resimlerle: TOP 10: Filmi yapılması gereken 10 oyun

Lord of the Rings, Aliens, King Kong, The Terminator gibi efsane filmlerin yönetmenleri James Cameron ve Peter Jackson bir araya gelip sinemanın geleceğinden konuştu.

Gelişmiş bilgisayar teknolojilerinin filmlerde kullanımı hayal gücünün önünü inanılmaz ölçüde açtı. Özel efektler, sanal arka planlar, hareket kaydetme ve çok daha fazlası sinema endüstrisini kökten değiştirdi. İki yönetmen de bunu erkenden anlayıp değerlendiren yönetmenler. Tabii ki James Cameron özel efektleri ilk kullandığı zamanlar, özellikle de Terminatör'ün çekiminde imkanlar çok sınırlı, maliyet çok daha yüksekti. Ancak bugün bu işin, sinemanın standartı CGI, yani bilgisayarla oluşturulan görüntüler.

Amerika'daki Comic Con yani çizgi roman fuarında karşılaşan ikili, en son projelerinden ve geleceğe dair umutlarından bahsetti. Mesela Jackson'un Yüzüklerin Efendisi filmindeki bilgisayar efektleri Cameron'un Avatar'ı için ilham olmuş. Jackson da bu teknolojinin Cameron'un The Abyss ve Terminator 2 filmlerinden doğduğunu söylüyor. Birbirlerinden pek çok şey öğrenmişler ve böyle detayları paslaşıp duruyorlar.


Şimdi 3D'den çok etkilenmişler ve Titanic ve Lord of the Rings üçlemesini 3D yapmak istediklerini söylüyorlar. Ancak ne yazık ki 3D ekranlar hiç yaygın değil. İki yönetmen de DVD satışlarının canlanması, Blu-ray satışlarının artması ve ev sinema sistemleri satılması için 3D'nin çok önemli olduğunu düşünüyor. Bunu üreticilerin 3D cihazlar geliştirmesi için istiyorlar ve elbette izleyicilerin filmlerini 3D seyredebilmesi için...


Tüm konu: İki ünlü yönetmenden sinemanın geleceği...

İzleyin: Terminator 4: Salvation - 3.Fragman

Resimlerle: TOP 10: Filmi yapılması gereken 10 oyun


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sinemanın geleceği sizce nasıl?

DeePBluESeA
03-08-2009, 21:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

Valla Titanic i Bilmem Ama Lord Od The Rings Gibi Bir Film 3D Olursa Dizi Niyetine Hergün İzlenir :) Tabi 3D Görüntü için Gözlük Şart Olmazsa Çok Daha Çekici Olur

Kapalı Hesap (53751)
03-08-2009, 21:33   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Sinemanın geleceği sizce nasıl?

İyi gözüküyor, Adobe'yi bırakıp Autodesk'e geçeyim en iyisi, 2D yerine 3D:))