İlk kez akıllı telefon alanların tercihi...

CHIP Online
09-05-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android, iOS, Windows... İlk kez bir akıllı telefon alanlar, bunlardan birini fena halde "uçuruyor!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ilk ... -tercihi_47013.html

Resimlerle: Efsane ceplerin varisleri

ABI Research'ün, Mart ayı rakamlarına göre yayınladığı raporda, Android'in pazar payını arttırdığı dikkat çekti. Rakamlara göre, akıllı telefon pazarında Android'in payı yüzde 80'e çıkmış durumda. Mart ayında 300 milyon Android telefonun satılmış olması dikkat çekiyor.


Aynı rapora göre, akıllı telefon olmayan standart işletim sistemlerinin kullanıcı kaybı son çeyrekte yüzde 5 olarak gerçekleşti. Bu da, eski "akılsız" telefonlarını terk edenlerin, akıllı telefon olarak Android'i tercih etmiş olabileceğini düşündürüyor. Halihazırda milyarlarca kullanıcısı olan Android'in kullanıcı sayısı azalmazken giderek artıyor olması, akıllı telefonlarını güncelleyenlerin de yeniden Android tercih ettiği sonucunu doğuruyor.


Hem akıllı, hem de standart "akılsız" telefonlar bir arada hesaba katıldığında, Android'in ilk çeyrekteki pazar payı yüzde 44'e çıkmış durumda. 2013'ün son çeyreğinde bu oran yüzde 39 iken, geçen yıl aynı dönemde ise sadece yüzde 24 idi. Yani, Android sadece bir sene içinde yüzde 20 pazar payı kazanmış durumda. Bu hızlı yükseliş ise hem Apple'ı hem de piyasada tutunmaya çalışan Microsoft'u çok korkutuyor. Zira Apple'ın pazar payı sadece yüzde 10, Microsoft'un ise yüzde3... Hala eski nesil "akılsız" telefon kullananların oranı ise yüzde 30 düzeyinde. Eğer Android, bu yüzde 30'un bir kısmını daha etkilemeyi başarırsa, akıllı telefonların tek hakimi haline gelmesi işten bile değil...

Tüm Konu: İlk kez akıllı telefon alanların tercihi...

Resimlerle: Efsane ceplerin varisleri

Kaynak: www.chip.com.tr