İlk tekme Sony'den geldi!

CHIP Online
29-08-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kısa zaman öncesine kadar PC'lerin vazgeçilmezi olan donanım için yolun sonu göründü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ilk-tekme-sony-den-geldi_35606.html

PC'lerde optik sürücülerin hükmü yavaş yavaş sona eriyor. Bu alandaki en büyük üreticilerden Sony, durumu kanıtlarcasına, önümüzdeki birkaç ay içinde bu pazardan çekileceğini açıkladı.


Japan Times'ın haberine göre alt şirket Sony Optiarc, Kasım ayından itibaren optik sürücü üretimine son verecek ve 2013'ün Mart ayında tamamen kapanacak. Şirketin tasfiye edilmesi bekleniyor. Sony, bu kararı fiyatların rekor düzeyde düşmesine yol açan rakip firmalar nedeniyle aldığını açıkladı.


Dahili optik sürücü olmaksızın piyasaya sürülen dizüstü bilgisayar sayısının gitgide arttığı düşünülürse diğer optik sürücü üreticilerinin de yakında Sony'nin izinden gitmesi şaşırtıcı olmayacaktır.


DVD veya Blu-Ray sürücüleri halen masaüstü bilgisayarlarda bulunabiliyor ama günümüzde kullanıcılar yazılımlarını disk üzerinde satın almak yerine indirmeyi tercih ediyorlar. Windows 7'de DVD'leri Windows Media Player ile oynatmak mümkün ama Microsoft, Windows 8'in temel sürümünde bu işlevi kaldırdı. DVD oynatma özelliği ayrı satın alınan Windows Media Center eklentisi ile etkin hale getirilebiliyor.

Tüm Konu: İlk tekme Sony'den geldi!

Kaynak: www.chip.com.tr