İlk web sayfası yeniden doğdu!

CHIP Online
02-05-2013, 14:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

20 yıl önce CERN laboratuvarlarında oluşturulan, dünyanın ilk web sayfası yeniden yayında!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ilk ... en-dogdu_40125.html

Resimlerle: 90'lardan kalan 22 fosil web sitesi!

CERN laboratuvarları, ilk web sayfasını, 20 yıl önce yaratılmasında kullanılan orijinal donanım ve yazılımı kullanarak yeniden oluşturdu. CERN web yöneticisi Dan Noyes, amaçlarının insanlara internetin ne kadar hızlı ve kökten değiştiğini göstermek olduğunu belirtiyor: "Çocuklarımın o anın önemini kavramasını istiyorum. Web günümüzde o kadar mekândan bağımsız hale geldi ki, ne kadar kökten değiştiğini fark etmek zorlaştı."


Web'in doğduğu günlerdeki haliyle teknolojinin günümüz internet kullanıcısına neler hissettireceğini bilemiyoruz. Ancak CERN yetkilileri eğer "komik" bir görüntüyle karşılaşmayı bekliyorsanız şaşıracağınızı çünkü sayfanın grafik yeteneklerinin o zamanın standartları için bile oldukça yüksek olduğunu belirtiyorlar. CERN sözcüsü James Gillies o günlerde yaşadıkları heyecanı şu sözlerle ifade ediyor, "Sayfayı doğrudan düzenleyebiliyordunuz. İnanılmaz bir şeydi. Son derece gelişmiş bir şeydi."


World Wide Web'in yaratıcısı olan Tim Berners Lee ilk web sunucusunu, CERN'de 1989 yılında NeXT marka bir bilgisayar kullanarak oluşturmuştu. WWW teknolojisi, 30 Nisan 1993 tarihinde, telifsiz olarak isteyen herkesin kullanımına açılmıştı.


Yeniden hayata geçirilerek tekrar yayınlanan, dünyanın ilk web sayfasını görmek istiyorsanız, &lt;span style="text-decoration: underline;">tıklayın...</span>

Tüm Konu: İlk web sayfası yeniden doğdu!

Resimlerle: 90'lardan kalan 22 fosil web sitesi!

Kaynak: www.chip.com.tr