İlk yerli akıllı cep "Gebze", Turkcell'den!

CHIP Online
26-02-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türk üretimi ilk akıllı cebimiz resmi olarak geliyor... İşte karşınızda "Gebze!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ilk ... cell-den_38903.html

Resimlerle: Herkes bu cepleri bekliyor!

Turkcell, tasarım ve yazılımı bütünüyle Türk mühendis ve tasarımcıların ürünü ilk yerli akıllı cep telefonunu müjdeledi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2013'te yaptığı "düğmeye bastık" açıklaması, Kongre'de Türkiye heyetinin gündemine damgasını vurdu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı basın toplantısıyla duyurulan "Gebze" kod adlı yerli akıllı telefon ile her 1 milyon adetlik satışın cari açığı azaltma yolunda yaklaşık yarım milyar TL katkı yapması öngörülüyor


Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, T serisi akıllı telefonlarla yakaladığı başarının ardından yerli akıllı cep telefonu için düğmeye bastığını duyurdu. Türkiye telekomünikasyon sektörü açısından bir dönüm noktası niteliğini taşıyan açıklama, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Qualcomm Avrupa Başkanı Enrico Salvatori ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katıldığı basın toplantısında geldi.


Kod adı Gebze


"Gebze" kod adlı telefonun tasarım ve yazılımı tamamen Türk mühendislerin elinden çıkacak. Söz konusu telefon, Turkcell'e özel ara yüz, Türk kullanıcıların ihtiyaçlarına göre en son teknoloji ile özelleştirilmiş donanım ve zengin uygulama dünyası gibi özelliklere sahip olacak. Herkesin erişebileceği uygun fiyata sahip olacak Turkcell'in yerlisinin, 2013 yılı içinde tüketicilerle buluşması planlanıyor. Turkcell'in 700 kişilik Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji tarafından geliştirilecek akıllı telefonun başta bölge ülkeleri olmak üzere ihracatı da hedefleniyor.


Tüm Konu: İlk yerli akıllı cep "Gebze", Turkcell'den!

Resimlerle: Herkes bu cepleri bekliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr