IM uygulamaları masaya yatırıldı!

CHIP Online
04-04-2014, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Anlık mesajlaşma uygulamaları, TicToc ve BMD'nin bu önemli toplantısında masaya yatırıldı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/im- ... atirildi_46390.html

Dünya'nın yükselen trendi anlık mesajlaşma uygulamaları, TicToc'un Bilişim Muhabirleri Derneği ile gerçekleşen toplantısında masaya yatırıldı. Türkiye'de ve Dünya'da mobil mesajlaşma uygulamalarının kullanım oranları, Kore'deki ileri teknoloji uygulamalar, GSM'in geleceği ve sosyal paylaşım sitelerindeki eğilimler toplantının gündemini oluşturdu.

TicToc'un Bilişim Muhabirleri Derneği ile Wolf Junior'da 4 Nisan 2014 Cuma günü gerçekleştirdiği toplantıda, sektöre yönelik pek çok gelişme konuşuldu. TicToc Ülke Müdürü Ömer Lütfi Diri, teknoloji dünyasının lokomotifi Kore'deki gelişmelerin ışığında, hızla gelişen, değişen sektördeki öngörüler, Türkiye'de anlık mobil mesajlaşma uygulamaları, sosyal paylaşım sitelerinin geleceği, anlık mesajlaşma uygulamalarının GSM operatörlerine etkisi gibi birçok konuyu masaya yatırdı.


Türkiye'de 1 milyonu aşkın mesaj trafiği!


Özellikle genç nüfusun büyük bir çoğunluğu oluşturduğu ülkemizde, tüm mobil mesajlaşma uygulamaları kullanıcıların en çok kullandığı uygulamalar arasında yer alıyor. Bu uygulamaların günlük ortalama 50 bin'i aşkın yeni kullanıcı kazandığını ifade eden Diri, "Türkiye'de 7 milyon'dan fazla kişi şu an mobil mesajlaşma uygulamalarını kullanıyor" MMS ve SMS kullanımının ciddi oranlarda düşüş yaşadığını belirten Diri, Türkiye'de SMS ve MMS'in durumunu değerlendirirken, "BTK verilerine göre yıl bazında SMS trafiği artıyor gözükse de Türkiye'de SMS 2012 dördüncü çeyrekte zirvesini yaparak düşüşüne başlamıştır. SMS trafiği geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 azaldı. Artan mobil internet kullanıcı sayısı ile birlikte 2014'te bu düşüş hızlanacak ve Kore'de 2010'da yaşanan sert düşüş ülkemizde de gerçekleşecek." dedi.


Tüm Konu: IM uygulamaları masaya yatırıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr