inekle.com artık Android'li tabletlerde!

CHIP Online
06-06-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Öğrencilerin birebir, canlı, özel ders alabildiği inekle.com platformu, artık Android tabletlerde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ine ... letlerde_47569.html

inekle.com ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, ihtiyaç duydukları an, sistemde yer alan, kendi seçtikleri üniversite öğrencisinden birebir ve canlı, online özel ders alabildiği bir platform. 2013 Ocak ayında öğrencilerle buluşan inekle.com kurulduğu günden bu yana altyapı ve ürün geliştirme çalışmalarını sürdürmeye devam etti ve hala da ediyor.


Canlı derslerin yapıldığı sanal sınıfta, video konferans modülü için kullanılan Adobe Flash altyapısından uzun süredir kurtulmak isteyen ekip, geçtiğimiz günlerde bu hedefine ulaşarak Türkiye'de bir ilke imza attı. inekle.com artık, Türkiye'de %100 HTML5 teknolojileri üzerine kurulu sanal sınıfa sahip ilk ve tek eğitim platformu!


Yeni sanal sınıf beyaz tahta, sesli iletişim ve chat modüllerinden oluşuyor. Beyaz tahta ve chat modüllerindeki veri alışverişi HTML5 Canvas ve Websocket teknolojileri üzerinden sağlanıyor. Yeni sesli iletişim modülü ise bir başka HTML5 teknolojisi olan WebRTC'yi destekliyor. Böylece Google Chrome tarayıcılarda hiçbir eklenti indirmeden, Adobe Flash'a gerek kalmadan iletişim sağlanabiliyor. Bu sayede öğrenciler, Android tabletlerde de herhangi bir uygulama indirmeden, Google Chrome tarayıcı üzerinden birebir ve canlı online ders alabiliyorlar.


Bu gelişme ile beraber, canlı derste ses kalitesi arttığı gibi gecikme ve eko gibi problemler de ortadan kalkmış oldu. Bugüne kadar sadece chat ve beyaz tahta bölümüne yazılanları arşivleyebilen platformda çok yakında konuşulanlar da kaydedilip, arşivleniyor olacak. Yani, öğrenciler istedikleri an, işledikleri dersleri sesli olarak da dinleyip, tekrar yapabilecekler.


İleri teknolojisi, birebir yapısı ve sunduğu çift taraflı fayda ile sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilki gerçekleştiren inekle.com Birebir Eğitim Vakfı'nın bir projesi. inekle.com sesli iletişimde attığı son teknolojik adımı, Amerikalı girişim Twilio'nun kar amacı gütmeyen kurumlara sağladığı destek ile hayata geçirdi. 

Tüm Konu: inekle.com artık Android'li tabletlerde!

Kaynak: www.chip.com.tr