insan vücudunun hiç de mükemmel olmaması

raziel34
23-12-2015, 15:18   |  #1  
raziel34 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

su goturmez bir gercektir. ozellikle dindar (burada herhangi bir dinden bahsediliyor) cevrelerde, insanoglunun mukemmel ve eksiksiz bir canli oldugu ve kainatin en donanimli yaratigi oldugu soyleniyor ve kucuk yastaki cocuklarin beynine bu enjekte ediliyor. ama gel gor ki; aslinda durum boyle degildir.

insan, baya bir eksiktir. pek arastirmadan soyluyorum ki, insan oglu yardim almadan cocugunu doguramaz. kopek bile bir duzineye yakin yavrusunu kendi basina dogurabilir ama insan en az 2-3 kisiye ve optimum hijyene ihtiyac duyar. neyse zaten durum bununla da sinirli degil. bir insan evladinin, kendi basinin caresine bakabilmesi (belki bu arada kendi basina tuvalete gitmesi ya da yemek yiyebilmesi gibi azami basitlikten soz ediyorum) icin en az 5-6 yil gecmesi gerekiyor. bu surecte ebeveynlerinden yardim alir ki yuruyebilmesi icin bir birkac yil gecer. ama sirtina binip her isimizi gordurdugumuz esek yavrusu bile dogar dogmaz ayaklari ustunde durabilir.

sadece bu kadar mi? bilimsel bir gercektir ki, evrim her zaman (evrimi kabul etmeyenlere gelsin bu) tamamen %100 super degildir, bazen beraberinde dusnulmemis eksiklikler de getirebilir. mesela insanogluna evrilen donemde, dort ayagi uzerinden, iki ayagi uzerinde duran insan aslinda beraberinde onarilmaz sirt agrilarini getirmistir. sirt agrilarinin sebebi aslinda budur. evrim. aslinda insanin kendisini super hissedecegi bir durus degil bu durus.

neyse ornekler cogaltilabilir. hic mi hic mukemmel degiliz. sadece beynimiz biraz daha gelismis. onu da evreni sikip atmak ile curutuyoruz.

Son Düzenleme: raziel34 ~ 23 Aralık 2015 15:19 Neden:
selim_firat
23-12-2015, 15:20   |  #2  
selim_firat avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

insan vucudunun mukemmel olmamasi insan vucudunun mukemmelliginden kaynaklanir. soyle ki eger ki insan vucudu cok daha mukemmel olsaydi, yani cok daha zor olseydi insanlar. eko sistem bunu kaldiramazdi.
ha insan vucudunun mukemmel olmayan tek yani bilgiyi nesilden nesile aktarmasidir. bu yuzden insan oglu surekli gelismis ve yine zor olen bir hale gelmistir tip yuzunden ve yine bu yuzden ekosistemin icince sicmaktadir.
ozetlersek, insan oglunun zayifligi olmasi gerektigi gibidir ama bilgi aktarma yetenegi evrimin duzeltecegi bir hatadir.
cunku evrime gore eko sistemde ki denge bozuldu mu o ekosistemi bozan seyin soyu tukenir. insanlarin da soyu tukenecek belli bir sure sonra. ve yeni bir ekosistem olusacak.
ve bundan binlerce yil sonra uzaylilar gelip dunyayi gozlediginde, vay be ne mukemmel bir eko sistem su hayvanin iq su 1 puan fazla olsa bile devam etmeyecek bir sistem alala diye hayret edecekler. sonra bakip insanlarin zekalari yuzunden silindigini anlayip tiris tiris uzay gemilerine binip gezegenlerine gidecekler.