İnsanlara hayatı zehir eden 5 silah!

CHIP Online
16-03-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Susturan, kusturan ve hatta daha kötülerini yapan bu 5 silah, "insanlığın" hizmetinde (!)

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ins ... -5-silah_45862.html

Resimlerle: Bu silahlar çok teknolojik!

Bu 5 silah, Star Wars'tan fırlayan bir ışın kılıcı gibi görünmeyebilir ama tamimiyle gerçek ve yıllardır insanların hayatını zehir etmeye devam ediyor. İşte bilim kurgu filmlerini aratmayacak 5 acımasız silah.

1. Konuşmayı susturan silah

Hakkınızdaki düşüncelerini artık duymak istemediğiniz ve susturmak istediğiniz bir kişi düşünün. Yukarıdaki silahı alarak, ona yöneltip tetiğe bastığınızda, bu kişi artık susacak.

Japon araştırmacılar tarafından tasarlanan silah, üzerinde bir mikrofona sahip ve 30 metreye uzaklığa kadar söylenenleri duyabiliyor. Cihazın üzerindeki hoparlör, sesinizi 0.2 saniye gecikmeyle tekrar çalıyor. Bu ise karşınızdaki kişinin kafasını karıştırarak susmasına neden oluyor.

2. Kusturan ışın

ABD donanması, 2007'de Invocon adlı bir şirketle kurbanlarının dengesini bozan ve kusmasına neden olabilen bir silah geliştirmek üzere anlaşmıştı. Silahın duvarları bile geçebilen dalgaları, kişinin duyma ve denge hislerini ciddi biçimde etkiliyordu. Silahın etkileri, pek de şanslı sayılmayacak bir kişi üzerinde başarıyla denenmişti.


Tüm Konu: İnsanlara hayatı zehir eden 5 silah!

Resimlerle: Bu silahlar çok teknolojik!

Kaynak: www.chip.com.tr