Intel, geleceğin teknolojilerine ışık tuttu

CHIP Online
21-11-2012, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel, dev etkinliğin İstanbul ayağında ultrabooklardan ceplere bakın hangi konulara değindi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... ik-tuttu_37122.html

Intel'in Türkiye'deki iş ortaklarını bir araya getirmek ve onlarla teknolojideki en son yenilikleri paylaşmak amacıyla düzenlediği geleneksel Intel Teknoloji Konferansları'nın İstanbul ayağı, sektörün yoğun katılımı ilegerçekleştirildi. Bu yıl "Yeni dünyaya hazır mısın?" sloganıyla gerçekleştirilen Intel Teknoloji Konferansları 2012'de Intel, teknolojinin gelecekte göreceğimiz farklı kullanım alanlarını, bunların hayatımıza etkilerini ve yaratacakları yeni fırsatları anlattı. Katılımcılar etkinlik kapsamında Intel tabanlı akıllı telefon, tablet ve dönüştürülebilir Ultrabook gibi yeni cihazları da yakından inceleme fırsatı buldular.


Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, konuşmasında günümüzde dünyada 2 milyar internet kullanıcısı bulunduğuna, kullanıcıların her yerden her zaman bağlı olma isteklerinin hızla arttığına dikkat çekti. Intel tarafından Türkiye'de yaptırılan Genç Türkiye Araştırması'nın ülkemizde de durumun benzer olduğunu gösterdiğini anlatan Aydın, geleceğin yeni dünyasının internetle şekilleneceğini, 2020 yılında dünya üzerinde internete bağlı en az 20 milyar cihaz olacağını söyledi.


Aydın, insanların hayatlarını zenginleştirmek ve onları birbirlerine bağlamak için çalışan Intel'in, bu amaçla cihazları yeniden şekillendirdiğini, yeni cihaz ve teknolojiler ürettiğini anlattı. Konuşmasında yeni nesil ultrabook'ları ve Intel tabanlı yeni Motorola RAZR i akıllı telefonu tanıtan Aydın, "Geçen yıl duyurduğumuz Ultrabook kategorisi, farklı modellerin çıkmasıyla pazarda giderek yaygınlaşıyor. Intel işlemci tabanlı akıllı telefon ve tabletlerin örnekleri de kullanıcılarla buluşmaya başladı. Intel olarak bunların dışında Hepsi Bir Arada (All-in-One) bilgisayarlar, gömülü sistemler ve araç içi eğlence sistemleri gibi birçok alana da güç katıyoruz" diye konuştu.


Tüm Konu: Intel, geleceğin teknolojilerine ışık tuttu

Kaynak: www.chip.com.tr