Intel giyilebilir bilgisayar atağına kalktı

CHIP Online
10-09-2013, 10:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel'in işe aldığı bu sürpriz mühendisler, bizler için ne anlama geliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... a-kalkti_42515.html

Intel'in Nike ve Oakley'de çalışmış, giyilebilir teknolojik cihazlar konusunda uzman mühendisleri işe alması, mikro işlemci devinin giyilebilir bilgisayarlar alanında çalışma başlattığını düşündürdü.


Intel'den yapılan açıklamada, Oakley AirWave gözlüklerinin geliştirilmesinin arkasındaki kilit mühendis olan Hans Moritz, Intel'in yeni geliştireceği bazı cihazlardan sorumlu olacak.Hans Moritz, kayakçılar için geliştirilen elektronik bir gözlük olan Oakley AirWave'in sorumluluğu da dahil olmak üzere 16 yıl boyunca Oakley'de önemli projelerde çalışmıştı.


Intel ayrıca, Nike'ın GPS'li antrenman ölçümü yapan saatlerini geliştiren mühendis Steven Holmes'u da geçen yıl transfer etmişti. Yeni transfer ile birlikte, Intel'in giyilebilir bilgisayarlar konusunda kadroyu genişleterek çalışmaları hızlandırdığı düşünülüyor.


Konu hakkında Intel'den başka bir açıklama gelmiş değil ancak dünyadaki trendlerin giyilebilir bilgisayarlara doğru gittiği bu dönemde Intel'in de güçlü birikimiyle bu pazar için önemli ürünler hazırladığı tahmin ediliyor.

Tüm Konu: Intel giyilebilir bilgisayar atağına kalktı

Kaynak: www.chip.com.tr