Intel giyilebilir bilgisayar yapma peşinde!

CHIP Online
26-10-2012, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uzun zamandır hayalleri süsleyen "giyilebilir bilgisayarlar", çok yakında gerçek olacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... -pesinde_36605.html

Intel, giyilebilir bilgisayarlar üretebilmek için çok ince işlemciler üretmeye çalışıyor!


Intel sözcüleri, bir röportajda, giyilebilir bilgisayarların iki ile beş yıl içinde mümkün olacağının müjdesini verdiler. Bu amaçla çalışmalar yaptıklarını vugulayan Intel, daha önceki çalışmalarda çok kaba ve ağır modellerin ortaya çıktığını ancak, sıradan, normal bir kıyafet veya aksesuar gibi görünecek bilgisayarlar üretmek için gereken çok küçük işlemcileri mümkün kılacak teknolojiler geliştirdiklerinin de altını çizdi.


Intel, giyilebilir bilgisayarları şöyle anlatıyor: "Bir toplantıda biriyle tanışırken el sıkışmak üzereyken, üzerinizdeki bilgisayarın size onun kim olduğunu, adını, yaşını, özgeçmişini söylediğini düşünün... Ayrıca bu insanla daha önce tanışmışsanız, bilgisayarınızın size onunla nerede tanıştığınızı hatırlattığını hayal edin."


Böyle bir cihazı, çok küçük işlemciler sayesinde hayata geçirmek mümkün olabilecek. Kıyafetlere, aksesuarlara adapte edilebilecek ve dışarıdan varlığı hissedilmeyecek bu bilgisayarlar, çevredeki başka bilgisayarlarla iletişim halinde olabilecek ve elbette gözlük gibi saydam bir LCD ekran sayesinde kullanıcının verilere kolayca ulaşmasını sağlayacak. Ayrıca göz hareketleri veya sesli komutlarla hatta minik kas hareketleriyle kolayca kumanda edilebilecek.


Intel'e göre bu işlemciler, Atom işlemcisinin çeyreği boyutlarında olacak ve 1,2 Watt enerjiyle çalışan Atom'lardan bile daha az enerji isteyecek. Miliwatt seviyelerinde enerji ile çalışabilecek. Ayrıca mikroişlemciler dahili grafik işlemcisi ve hafıza ile gelecek. Böylece çok daha ince, çok daha küçük giyilebilir bilgisayarlar üretmek mümkün olacak.


Bir kolye veya bilezik gibi takılabilecek bu bilgisayarların, önümüzdeki beş-on sene içinde, çok yaygınlaşacağı ve günlük yaşamın bir parçası olacağı tahmin ediliyor.

Tüm Konu: Intel giyilebilir bilgisayar yapma peşinde!

Kaynak: www.chip.com.tr